članica HDZ-a /

Supruga novog ministra financija dala unosan posao tek osnovanoj tvrtki njegove kolegice s fakulteta

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Posao je dodijeljen bez natječaja, postupkom jednostavne javne nabave

8.7.2022.
8:49
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Supruga novog ministra financija Marka Primorca i ravnateljica Središnjeg registra osiguranika (REGOS), Iskra Primorac, dodijelila je posao izrade strategije za mirovinsko opismenjavanje vrijedan 185.000 kuna tek osnovanoj tvrtki Primorčeve kolegice s fakulteta, Dajane Barbić, piše Index.

Posao je, kako piše spomenuti portal, dodijeljen bez natječaja, postupkom jednostavne javne nabave. Tvrtka u pitanju, Institut za financijsku pismenost i odgovornu potrošnju, nema zaposlenih, a osnovan je te godine kad je sklopljen ugovor, netom prije. Račun u banci otvorili su svega 33 dana prije potpisivanja posla s državnom službom koju vodi HDZ-ovka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

185.000 kuna za izradu ove strategije najveći je prihod koji je Institut ikad dobio. Dvije godine kasnije, u 2020. i 2021., nisu imali ama baš nikakvih prihoda. Tek ove godine dobili su 88.000 kuna od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koji usko surađuje s uredom Iskre Primorac, i to za "usluge promidžbe i informiranja". Nije poznato kakve veze s promidžbom i informiranjem ima Institut za financijsku pismenost i odgovornu potrošnju, kojem je primarna djelatnost članskih organizacija, a trebao bi se, barem prema nazivu, baviti edukacijom o financijama i njihovim istraživanjem.

Image
imovinsko stanje /

Marko Primorac ima ušteđeno više od milijun kuna, osnovnu plaću od skoro 17.000 neto, vlasnik je i BMW-a

Image
imovinsko stanje /

Marko Primorac ima ušteđeno više od milijun kuna, osnovnu plaću od skoro 17.000 neto, vlasnik je i BMW-a

Barbić je, piše na stranici Ekonomskog fakulteta, njihova izvanredna profesorica. Marko Primorac također je izvanredni profesor. Ona je diplomirala 2008., a on 2007. godine. Ona je bila dobitnica tri Dekanove nagrade, Rektorove nagrade te stipendije Grada Zagreba za izvanredni akademski uspjeh, a on je bio, kako piše u njegovoj biografiji, "osnivač studentske udruge Financijski klub koja okuplja najbolje studente".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavno na Vaš upit vezano uz nabavu usluge izrade strategije mirovinskog opismenjavanja, ista je provedena sukladno Uputi o provedbi postupaka jednostavne nabave", odgovorili su Indeksu iz REGOS-a.

Na pitanja o tome kako su pronašli baš taj Institut nisu odgovorili, kao ni poznaju li se marko Primorac i Dajana Barbić.

"S obzirom da se radi o iznimno važnom projektu mirovinskog i financijskog opismenjavanja pri angažiranju izvođača naglasak je stavljan na iskustvo i relevantnost u navedenom području, što gđa Dajana Barbarić zasigurno posjeduje. Ukupna vrijednost navedene nabave je 185 tisuća kuna", poručili su za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo