SREDINOM TJEDNA /

Sunce nam se vratilo, ali pripremite kišobrane: Nova promjena donosi pljuskove s grmljavinom i osvježenje

Nad našim područjem raste tlak zraka zbog čega će opet biti stabilnije pa i pretežno sunčano

Ana Bago Tomac

Ana Bago Tomac

23.7.2024.
9:20
VOYO logo

Ujutro će zbog porasta tlaka zapuhati umjerena do jaka bura, posebno na sjevernom i srednjem Jadranu, a u kopnenom dijelu sjeveroistočnjak. Prevladavat će sunčano. Poslijepodne će u središnjem dijelu unutrašnjosti ostati sunčano uz malu naoblaku, a temperatura vrlo slična jučerašnjoj oko 30 Celzijevih stupnjeva.

Slično ili koji stupanj više bit će i na istoku, ali ovdje krajem dana i osobito u noći na srijedu lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u Posavini. Sunčano i vruće očekuje južni Jadran iako će bura barem sjevernoj Dalmaciji donijeti blago osvježenje. Najviša temperatura u utorak do 35 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom dijelu jači razvoj oblaka moguć je uglavnom u zaleđu Rijeke i u gorskim područjima, ali koja kap kiše mogla bi pasti i u Istri. Bura će oslabjeti na umjerenu.

Nova kiša i to najčešće u obliku grmljavinskih pljuskova koji lokalno opet mogu biti izraženiji, zahvatit će nas već u noći s utorka na srijedu, a pljuskova će biti i tijekom srijede. Od četvrtka sunčanije i stabilnije, ali svakako manje vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu se neće mnogo toga događati s kišom i pljuskovima, ali bit će bure na početku razdoblja - u utorak i u srijedu imat će jake udare. Bit će sunčano, ali manje vruće i na moru, a vrućina će se vratiti za vikend. Ako ste na godišnjem, bit će dobar tjedan za kupanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo