CURE DETALJI O TRAGEDIJI / Sumanuti pohod krvnika iz Siska, susjedi se prisjetili kobne noći: 'Ležali smo na podu u kući zaključani, pucao je kroz vrata...'

Svi ponavljaju da je bio čudan, ali ne vide razlog za njegov krvavi pohod

3.7.2023.
20:15
VOYO logo

Napadaču iz Siska koji je ubio svoju susjedu i nekoliko njih ranio, određen je jednomjesečni istražni zatvor, javlja RTL Danas.

Muškarci od 34 i 58 godina, koje je teško ozlijedio, nakon operacije u sisačkoj bolnici izvan su životne opasnosti. "Obojica su stabilno. Budna su, nisu više na respiratoru. Ne zahtijevaju respiratornu potporu i skinuti su s potpore za održavanje tlaka“, rekao je anesteziolog Gorazd Piličić 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga teško ozlijeđenog Marica Komosar ispričala je stravične detalje noći u kojoj je njihov susjed pomahnitao. "U kući zaključani, ležali smo na podu. Pucao je kroz zaključana (vrata op.a), pokušao ih je obiti. Sve je prošao, i s druge strane zapalio nas. Bila sam prisebna, hvala Bogu, zato što sam zdravstveni radnik", rekla je Marica Komosar.

Suprug je pogođen, a ona ga je držala u naručju. "Spasila sam mu život, održavala na životu dok nije došla Hitna. Ja još nisam došla sebi. Ne želim ovo nikad nikome", ispričala je Marica Komosar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuća ubojice sad je zgarište, zapalio je još dvije kuće.

Tragovi od metaka po cijelom su mjestu, a susjed kaže da je Fetić imao još "jedan plan". "On je zvao da će doći ubiti i sestru jer nisu 20 godina bili... I to je kuća gdje je zadnji put lociran", ispričao nam je Islam Alić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Čelnik krim policije o ranijim prijavama protiv sisačkog napadača: 'Odbačene su kao neosnovane'

Svi ponavljaju da je bio čudan, ali ne vide razlog za njegov krvavi pohod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islam Alić također se prisjetio noći užasa. "Čujem kako zvižde meci, mislim šta je sad? Ostavimo aute na cesti i počnemo puzati. Ali Boronja, kako se ono preziva, njega je ranio, i tukao ciglom".

Emir Suljić također je ispričao što se dogodilo. "Pucnje sam čuo, poslije me nakon pet minuta zvao sin susjeda i rekao: 'Ne izlazi vani, Braco puca, pali, ubija redom sve!'"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojica je inače, bio ključni svjedok DORH-a protiv dvojice hrvatskih branitelja, u slučaju ubojstva srpskog civila Rade Španovića 1991., kojeg je sam prijavio kao srpskog špijuna.

Ipak imao posla s policijom?

Iako je policija jučer tvrdila da s njim nije imala problema, susjedi tvrde drukčije. Prije 20 godina zbog prijetnji oduzeto mu je nelegalno oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je našla pušku i oduzela mu je na izlasku iz Šašine grede. Stigla je, ja sam zvao, jer nisam smio ići dalje on je meni prijetio", kaže Islam Alić.

Četiri puta zbog njega je zvao policiju 2019-e još jedan susjed, a kad mu je Fetić prijetio motornom pilom i kazneno ga je prijavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DONESENA ODLUKA /

Odvjetnik ubojice iz Siska: 'Pucao je iz Papovke, poluatomatske puške. Na njoj je bila crvena zastava

Image
DONESENA ODLUKA /

Odvjetnik ubojice iz Siska: 'Pucao je iz Papovke, poluatomatske puške. Na njoj je bila crvena zastava

"Policajac me je pola sata nagovarao da ne podnesem (prijavu op.a) jer to nije bitno, njemu se ne da time zamarati o tome čija je šljiva, ali ja sam bio uporan i predao kaznenu prijavu“, kaže Omega Brdarević iz Petrinje.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo