Još se ne nazire kraj / Sukob oko parkinga na Gripama u Splitu nastavlja se. Kerum kaže da je slao 'satiričku poruku', spominje 'balvane'...

Sad su čak postavili i betonske blokove na parking kako bi nastavili naplaćivanje, gradska uprava šuti, na redu je Javna ustanova...

4.10.2021.
19:30
VOYO logo

Saga oko parkinga na Gripama se nastavlja. Koncesionar kojem je grad raskinuo ugovor, ne odustaje. Postavili su betonske blokove na parking kako bi nastavili naplaćivanje! 

U gradu šutnja. Navodno je na potezu Javna ustanovu športski objekti koja upravlja spornim parkingom. Više Dragana Eterović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Betonski blokovi zatvorili su prolaz kojim automobili izlaze s parkinga i tako zaobilazili naplatu na rampi. Prolaz je zatvorio zakupac parkinga koji ne priznaje jednostrani raskid ugovora sa gradom.

Tonći Omrčen, zakupac parkinga na Gripama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam samo iskoristio svoje zakonsko pravo da branim svoj posjed. I mi 25 dana nismo funkcionirali, radili smo na principu samodoprinosa. Evo sad konačno možemo raditi. I nadam se da će nam gradske vlasti to i omogućiti da radimo posao za koji uredno plaćamo koncesiju."

Početkom rujna na parking su se u noćnim satima pilali stupići, a danas iz gradske uprave nema komentara na novonastalu situaciju. Na Bojana Ivoševića osvrnuo se bivši splitski gradonačelnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kerum:

"Što ih ne makne sad kad je takvi frajer. Ja sam mu poslao jednu satiričku poruku na Fejsbuku. Ako si takav frajer i mangup što ih ne makneš, dođi i makni ih. Ako ti otpila stupiće što sad čeka, što ne miče? Znači nisi frajer nego balvan revolucija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani zbunjeni s obzirom da je parking do jučer bio besplatan…

"Ne znam kakvi su odnosi, tko je kome platio da bi ovo iznajmljivao za svoj džep, ali čim je Kerum u pitanju, nema diobe", kaže Ante Zujić iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sugrađanin Ivan Buljubašić:

"Što ću reći, čovjek je u pravu, koncesiju ima. Ovi se ne javljaju iz grada mora postupiti kako je postupio…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na potezu je izgleda Javna ustanova športski objekti na čijem prostoru je parking. 

Igor Skoko (CENTAR), splitski gradski vijećnik i član Upravnog vijeća JUŠOS:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I da se obavijesti gospodina Omrčena da isprazni parking i te blokove u što kraćem roku. Ako se to ne ispuni, očekujem od gospodina ravnatelja da djeluje i zaštiti interese javne ustanove."

S obzirom da se obje strane pozivaju na zakon, bit će zanimljivo tko će presuditi u sporu oko trenutno najpoznatijeg gradskog parkinga u Splitu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo