Istraga nije dovršena / Sud donio odluku o akterima afere SMS: Franjo Varga i Blaž Curić ostaju u pritvoru još dva mjeseca

Istražni zatvor za Blaža Curića i Franju Vargu produljen je za još dva mjeseca, do 19. veljače

19.12.2018.
14:02
VOYO logo

Osječki Županijski sud donio je odluku prema kojoj se Franji Vargi i Blažu Curiću, uhićenima zbog afere SMS, produljuje istražni zatvor. Nakon provedenog ročišta koje je počelo u 9 sati i trajalo dva sata, zbog činjenice da istraga nije dovršena, te zbog novoutvrđenih činjenica i dokaza u istrazi, prihvaćen je prijedlog DO USKOK-a da se protiv navedenih okrivljenika produlji istražni zatvor za iduća dva mjeseca, odnosno do 19. veljače, i to protiv Varge po osnovu čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. ZKP/08, a protiv II-okr. Blaža Curića po osnovu čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP/08.

Utvrđeno je da se nisu promijenile okolnosti oko egzistiranja osnovane sumnje da bi okrivljenici ostvarili obilježja kaznenog djela sprečavanja dokazivanja iz čl. 306. st. 2. KZ/11. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"USKOK više ne traži istražni zatvor za gospodina Curića zbog utjecaja na svjedoke jer su svi svjedoci ispitani. Bio je samo postavljen zahtjev za produljenje pritvora zbog mogućnosti ponavljanja djela. Mi smo se oštro suprotstvili argumentima za koje držimo da su apsolutno zakoniti. Ne može pritvor biti radi prisile i izdržavanja kazne. Sve više od tri mjeseca, to je prisila", rekao je nakon ročišta Curićev odvjetnik Krešimir Vilajtović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo