afera sms / Sud danas donosi odluku: Hoće li Curić i Varga biti pušteni na slobodu?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Suci koji će doći u Osijek od suda će predložiti da puste njihove klijente te će iznijeti neke potpuno nove argumente

19.12.2018.
11:44
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljena je istraga koja bi trebala utvrditi ima li i dalje osnove za zadržavanje u pritvoru Franju Vargu i Blaža Curića koji su upleteni u aferu SMS. Tužiteljstvo traži njihovo zadržavanje u pritvoru jer, kako tvrde, postoji opasnost od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djelo. Ročište je počelo u 9 sati, a trajalo je dva sata. 

Odvjetnik Blaža Curića Krešimir Vilajtović nakon završetka ročišta, kazao je kako USKOK više ne traži istražni zatvor za gospodina Curića zbog utjecaja na svjedoke jer su svi svjedoci ispitani. "Bio je samo postavljen zahtjev za produljenje pritvora zbog mogućnosti ponavljanja djela. Mi smo se oštro suprotstvili agrumentima za koje držimo da su apsolutno zakoniti. Ne može pritvor biti radi prisile i izdržavanja kazne. Sve više od tri mjeseca, to je prisila", rekao je Vilajtović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako neslužbeno doznajemo, ostaje još ispitivanje nekih svjedoka u slučaju Varge. Sudac Miroslav Rožac Hini je izjavio da će odluku, najvjerojatnije oko podne, objaviti na internetskim stranicama suda.

Istraga u dva smjera

Podsjetimo, iskaz Varge otkrio je niz zanimljivih detalja - od povezanosti s Tomislavom Karamarkom, Milijanom Brkićem, drugim HDZ-ovcima, čak i savjetnikom predsjednice Vladom Galićem. "Sve sam rekao što sam imao za reći u intervjuu i ništa više neću reći", rekao je krajem studenog Galić. Zbog cijele afere na kraju je odstupio s mjesta savjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Milijana Brkića, u ovoj aferi svoj iskaz i saznanja s tužiteljima je podijelio i Ivica Todorić. Istraga i dalje ide u dva smjera - tko je ministrovom vozaču otkrio tajnu da se sprema Vargino uhićenje i je li Varga krivotvorio SMS-ove i za koga sve.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo