'Ako vam je napadnuta domovina postoje tri rješenja'

Kandidati za gradonačelnika Splita Vjekoslav Ivanišević (HDZ) i Ivo Baldasar (SDP) suočili su se na Novoj TV uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Splita. Sučeljavanje je vodio Mislav Bago

30.5.2013.
13:17
VOYO logo

Na pitanje je li kampanja za lokalne izbore bila fer, SDP-ov kandidat Ivo Baldasar je kazao da je kampanja u drugom krugu bila prljava. "Konkurenti su koristili previše niskih udaraca, pljuvanja, metode koje nisu dobre ni demokratske", rekao je Baldasar.

"Ne slažem se s Baldasarom. Bilo je incidenata ali ti incidenti nisu definirani. Iz našeg štaba nije bilo incidenata", rekao je HDZ-ov kandidat Vjekoslav Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidić bez dozvole je minoran prekršaj

Zanimljivo je bilo pitanje gradnje zidića na Marjanu kojeg je Ivanišević sagradio bez dozvole. "Dva potporna zida sam napravio i nisam mogao dobiti potrebne papire. Bilo je to nužno i neophodno. Žao mi je što sam to morao napraviti. Ne mislim da je loša poruka, mislim da se to utapa u sveopće kaotično stanje koje treba srediti. Prekršaj takvog tipa toliko je minoran i mora biti upozorenje i meni", kazao je Ivanišević, a prenosi Dnevnik.hr.

"Ne znam što bi nadodao. Gospodine Ivanišević, znate zakone, odlučite. Što se mene tiče, ovo nije moj problem već problem građanske inspekcije. Danas imate jedan zidić sutra dva. Priznajte da ste pogriješili, platite kaznu i srušite zidove. Ili podnesite zahtjev za legalizaciju", rekao mu je Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imao sam priliku otići van, trbuhom za kruhom'

Poteglo se i pitanje Baldasarova izbivanja iz Hrvatske za vrijeme Domovinskog rata. "Da sam ratni dezerter bio bih u zatvoru, '90. sam otišao iz Hrvatske zbog posla. Od 20 godine više sam vremena proveo vani nego u zemlji. 1990. imao sam krasnu priliku otići raditi van, trbuhom za kruhom i tako sam ostao. Ali pomagao sam koliko sam mogao iseljenoj Hrvatskoj", kazao je Baldasar.

Ivanišević to objašnjenje ne prihvaća. "Ne vjerujem Baldasaru. Ako vam je napadnuta domovina postoje tri rješenja, uzet pušku u ruke, uzeti pero u ruku ili ne biti čovjek. Mislim da se pokazao kao osoba koja nije sudjelovala u najtežim trenucima kad je to Hrvatskoj bilo potrebno", ocijenio je Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar je kazao i kako neće potpisivati nikakve daljnje koalicije, osim koalicije koju već imaju. Ivanišević je najavio da "sa svim koalicijskim parterima ćemo koalirati". Baldasar je kazao i kako treba ispitati broj novozaposlenih u gradskoj upravi u posljednjih 20 dana, dok je Ivanišević odbio bilo kakvo revidiranje odluka bivšeg gradonačelnika Željka Keruma.

Također, Baldasar je kazao i kako će sudjelovati na splitskom Prideu te da se nada da će voditi povorku (kao gradonačelnik), a Ivanišević je kazao da neće sudjelovati u povorci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo