'Subotnji prosvjed može nas gurnuti u katastrofu!'

'Može se dogoditi svašta. U Zagrebu na špici imate 7.000 ljudi, kao i na potezu od Banovine do trajektne luke u Splitu.

25.2.2011.
11:57
VOYO logo

"Reakcija policije spram onoga što čine prosvjednici koji imaju pravo izraziti svoje mišljenje treba biti primjerena. Smatram da je korištenje suzavca neprimjerena reakcija policije. Suzavac u tako zapaljivim situacijama nije dobra reakcija", izjavila je Vesna Pusić (HNS) komentirajući jučerašnji prosvjed građana na Markovom trgu, koji je, kako dodaje, legitimno pravo na izražavanje mišljenja. Jednako misli i za prosvjed koji se treba održati u subotu.

"Svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje, pa tako i oni koji će prosvjedovati u subotu. No, taj je prosvjed vezan uz politički program u sklopu kojeg su i suspenzija abolicije i lustracija, a taj politički program ja ne podržavam", zaključila je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Preskakanje ograde da, ali bacanje petardi ne'

Damir Kajin iz IDS-a kaže kako Hrvatska nije Libija, ali bi lako mogla postati Grčka.

"Ove slike koje su jučer obišle svijet mogle bi pogoditi turističku sezonu. Nitko neće investirati, neće se zaključiti pregovore, a ako se pogorša politička situacija doći će u pitanje kreditni rejting, nakon čega plaće i mirovine, sudbina svih koji rade dolaze u opasnost!", upozorava Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apelira da nasilja ne bude, zbog povijesne činjenice: "Kada ulica mijenja vlast, ona završava u diktaturama – Francuska revolucija, Oktobarska revolucija, Egipat, Libija... Stanje je sinoć prevršilo svaku mjeru i to je učinila policija sa suzavcima, ali moramo biti pošteni – kada se na njih nasrnulo sa znakom, kada se bacalo petarde pod njihove noge, moralo se znati da od toga može biti svašta."

"U redu je preskočiti ogradu i naguravati se, skandirati, ali baciti petardu, to je nešto što može izazvati nesagledive posljedice, kaos i reakciju policije", podvlači Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što vlast treba učiniti jest otići, poručuje IDS-ovac, jer je, po njegovom mišljenju, Jadranka Kosor ta koja proizvodi tenzije.

"To čini porukama koje je dodatno delegitimiraju, iako legitimitet nikada nije ni imala, osim nasljednog prava koje joj je došlo od Sanadera. Upozoravao sam tada da ostaci ostataka ne mogu vladati i da ćemo dno dna doživjeti oko Uskrsa. Ali, ona nastavlja dalje s delegitimiranjem – govori o ovcama, voda je voda, spajalice, krumpir-salati... Kako to drugačije može završiti? Kako je drugačije moglo završiti njeno pumpanje broja branitelja za 150.000 ljudi u odnosu na Tuđmanove brojke iz 1997. ili njezino nesuprotstavljanje Sanaderu? Izrugivanje policije s prosvjednicima koje nazivaju Indijancima?", kaže Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan što će se dogoditi sutra, Kajin odgovara: "Može se dogoditi svašta. U Zagrebu na špici imate 7.000 ljudi, kao i na potezu od Banovine do trajektne luke u Splitu. Neka im se pridruži još toliko ljudi, to više nitko neće moći kontrolirati, a posljedice mogu biti katastrofalne, pogotovo za one koji žive od svog rada".

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102240744006 arti-201102250073006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo