prekrasna priroda / Stranci oduševljeni regijom na istoku Hrvatske: 'Svako selo kroz koje smo prošli je božanstveno'

Zbog sunca i mora Hrvatska je odavno top turistička destinacija. No uz more, turisti su počeli otkrivati i kontinentalne ljepote i ponudu

2.9.2018.
20:00
VOYO logo

Ljepote Baranje sve su preopznatljivije. Krckanje domaćeg ajvara još je primamljivije, a lepet kormorana na vodi godi svačijem uhu i oku. Pa je i Ben Hector iz daleke Kalifornije, s obitelji posjetio Baranju.

“Gledali smo mjesta na našem putu od Budimpešte do Sarajeva. I vidjeli smo restoran na karti. Označili smo ga zajedno s dvorištem ovoga malog restorana, i rekli, ovo moramo posjetiti. Izgleda nevjerojatno. Idilična je. Mirna. Putevi su prelijepi. Svako selo kroz koje smo prošli je božanstveno”, tvrdi Ben.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa Baranja bilježi porast noćenja turista od čak 20% u odnosu na proteklu godinu. Prvo što turisti primjećuju okom, ali I okusima je bogata gastro ponuda. I to autohtona. Domaća.

“Sva hrana treba biti iz okruženja. U krugu od nekih 20-ak kilometara. Tako nabavljamo meso. Ribu kupujemo od ribara sa Dunava. Vina su nam tu lokalna. Imamo tri, četiri vinarije u selu u okolici u Baranji. Znači to je to. Nema tu puno tajni”, govori nam Vladimir Škrobo - Bajo, vlasnik “Baranjske kuće” u Karancu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Baranja nije samo fino vino i ukusna hrana. Baranja je lov, ribolov, biciklizam, ekstremni sportovi. Ali i prekrasna priroda, baš poput one u Biseru Baranje, Kopačkom ritu.

Pa vam more neće puno nedostajati. Pogotovo – morske cijene. “Ovdje kad dođete, definitivno se odmorite. Sva vaša čula uživaju. Maknete stres sa svakog vašeg posla. I ovdje stvarno možete napuniti baterije, dobro pojesti, dobro popiti i to, za hrvatske prilike, smiješne novce”, tvrdi Matej Perkušić, direktor TZ Baranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa iako se ne može mjeriti s morskim, kontinentalni turizam, s Baranjskom ponudom, dobiva krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo