policija traži pomoć u prepoznavanju / Strah i nelagoda u splitskom autobusu: muškarac uznemiruje studentice, 'drpa' ih i pipa po stražnjicama!

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Jedna uznemirena 38-godišnjakinja je ispričala kako je imala par neugodnih situacija s 'manijakom koji ju je pokušao napastovati'

23.9.2016.
12:10
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Slobodna Dalmacija donosi vijest o kaosu u Prometovom autobusu koji po Splitu vozi na liniji broj 8, od Zvončaca do Žnjana.

Prema riječima njihovih čitateljica, u njemu stariji muškarac u posljednje vrijeme uznemirava i pokušava seksualno napastovati studentice, no ne liši se dirati ni ostale putnice mlađe i srednje dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna uznemirena 38-godišnjakinja je ispričala kako je imala par neugodnih situacija s 'manijakom koji ju je pokušao napastovati'. Dodala je da se radi o muškarcu skrivenom ispod tamnih naočala koji redovito radi kaos među putnicama koje tom linijom redovito idu na posao.

Nažalost, ta djevojka nije jedina. Još je jedna s istim čovjekom doživjela neugodno iskustvo. Slobodnoj Dalmaciji je ispričala svoje iskustvo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je užasavajuće! Cijeli se život vozim gradskim autobusima, a tijekom posljednja dva mjeseca često viđam tog nasilnika zbog kojeg sam doživjela šok. Prošlog tjedna ušla sam u "osmicu", u kojoj je kao i obično bila velika gužva, pa sam bila primorana stajati. U svoj toj gužvi, u jednom trenutku sam osjetila da mi netko ili nešto dodiruje stražnjicu. U prvi sam trenutak pomislila da je u pitanju nečija torba ili kišobran, pa sam se pokušala pomaknuti prema prozoru.

Međutim, to se i dalje nastavilo, a nakon nekoliko sekunda ponovo sam osjetila da se netko pokušava stisnuti uz mene i u tom trenu je stavio ruku na moju stražnjicu i pokušao me napastovati. Okrenula sam se i od šoka krenula prema izlaznim vratima, u strahu da taj muškarac nije krenuo za mnom", prepričala je čitateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije bio njihov zadnji susret. Djevojka je napasnika vidjela kako se približava i djevojkama u autobusu, da ih također "drpa", a u tom je navratu uspjela primijetiti kako se radi o starijem muškarcu, srednje visine i kratke smeđe kose. Također, neshvatljivo joj je bilo kako u tom trenu nitko nije reagirao i priskočio u pomoć.

"Prije dva dana sam ga ponovno vidjela. Ovaj put sam sjedila, pa sam uspjela vidjeti kako izgleda, te da to isto radi i drugim ženama koje su doživjele identičnu, nimalo ugodnu situaciju. Stajao je iza jedne djevojke i radio joj isto što i meni. Prislonio se uz nju, dahtao i rukom je počeo dirati po stražnjici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka je, također u šoku, krenula prema izlaznim vratima. U tom trenutku sam počela vikati na njega i krenula ga fotografirati mobitelom, no on je pognuo glavu i izjurio iz autobusa. Znam da je nezgodan trenutak i da nikomu nije svejedno ulaziti u makar i verbalni sukob s drugim putnikom, no ne mogu shvatiti kako nitko ne reagira i ne trudi se priskočiti u pomoć", dodala je zlostavljana.

Iz policije mole sve građane koji su primijetili nepoznatog nasilnika da im dojave o njegovim "akcijama" kako bi mu ušli u trag i spriječili takvo ponašanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo