Stožer prikupio dovoljan broj potpisa za referendum o ćirilici?

Rok za prikupljanje potpisa za referendum pod nazivom 'Vukovar – ne ćirilici' istekao je sinoć u ponoć.

2.12.2013.
12:07
VOYO logo

Iako se prije koji dan mislilo da Stožer neće prikupiti dovoljan broj potpisa, izgleda da im je jučerašnje održavanje referenduma i te kako dobro došlo.

Svoje su štandove iznijeli na brojnim biračkim mjestima i time izazvali pritužbe brojnih građana koji su smatrali da se time krši zakon. Na pojedinim lokacijama, kako su nas obavještavali i naši čitatelji, volonteri Stožera postavili su svoje štandove odmah na ulazu u biračka mjesta. U tu svrhu, Stožer je jučer na teren poslao čak pet tisuća volontera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je posljednji referendum na kojem većina manjini uzima prava'

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je jučer pak da je referendum o braku samo topovska priprema za referendum o ćirilici. No onima koji prikupljaju potpise poručio je da im taj referendum neće proći. "Ovo je posljednji referendum na kojem većina manjini uzima prava", kazao je Milanović.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara potpise je počeo skupljati 17. studenoga i to na oko dvije tisuće popisnih mjesta. Moraju prikupiti više od 450.000 potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sadašnji rezultati su bazirani na osnovi telefonskih dojava po određenim područjima, imamo negdje oko pola milijuna potpisa, treba sačekati da sve ponovno pregledamo i zaključimo knjige pa ćemo izaći s pravom informacijom", rekao je Vlado Iljkić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Stožer sada ima tri tjedna kako bi u potpunosti pregledao sve potpise, ali očekuju da će sve obaviti u tjedan dana. Iljkić je komentirao i jučerašnju izjavu premijera Milanovića da ovaj referendum neće proći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On ima sve u rukama, ima saborsku raspravu, ima Ustavni sud ima sve instance koje mogu ovo pitanje propitati bez javnih istupa i prijetnji. Mislim da nije u redu za jednog demokrata da se tako ponaša. Bar se pokušava postati demokrat", zaključio je Iljkić.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo