novi val? / Stotine izbjeglica nalaze se u Srbiji, a oko tri stotine ih je neposredno uz granicu s Hrvatskom

U srpskom mjestu Šid, tik uz granicu s Hrvatskom, izbjeglice se slobodno šeću gradom, a stotine ih se nalazi i u prihvatnom centru no ne namjeravaju ovdje ostati, krenut će dalje prema Europi

24.9.2016.
18:41
VOYO logo

Stotine izbjeglica nalaze se u Srbiji, a oko tri stotine ih je neposredno uz granicu s Hrvatskom. Ružanka je već naviknula na njih.

"Dva mjeseca je već tako, ima ih, vidim da prolaze idu prema gradi, tu su", kaže nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpskom mjestu Šid, tik uz granicu s Hrvatskom, izbjeglice se slobodno šeću gradom, a stotine ih se nalazi i u prihvatnom centru no ne namjeravaju ovdje ostati, krenut će dalje prema Europi.

Jer neki su već i pokušali prijeći zelenu granicu s Hrvatskom, no u tome su ih spriječili hrvatski policajci. Ipak mnogi od njih pokušat će ponovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na granici su pustili pse na nas te su nas uhitili. Šest dana sam proveo u zatvoru prije nego što sam vraćen ovdje", kaže nam jedan od njih. 

"Previše problema je na granici pri pokušaju prelaska. Previše policije", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su već mjesecima u Šidu, i logika nalaže da će pokušati ponovo prijeći granicu. No u Hrvatskoj nemaju gdje doći.

U Slavonskom brodu na mjestu gdje se nalazio izbjeglički kamp raste korov. Kamp je odavno razmontiran. Ovdje nema šatora, nema volontera, nema crvenog križa, no na sreću nema ni izbjeglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada. A hoće li doći i hoće li se ovdje ponovno podići šatori ovisi o tome hoće li Europa popustiti ili ipak zatvoriti svoja vrata. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo