IMA SE, MOŽE SE / Stomatolog kupio cijelo jedno selo u Istri od poznatog hrvatskog europarlamentarca: 'Cijenu ja ne skrivam, ali...'

'Prodao sam selo Sveti Juraj gospodinu Željku Miljaniću, mom dragom prijatelju, uglednom gospodinu iz Rijeke', rekao je Ivan Jakovičić

9.9.2022.
9:26
VOYO logo

Bivši istarski župan, europarlamentarac i čelnik IDS-a Ivan Jakovčić prodao je selo Sveti Juraj iznad Grožnjana, a kupac je Željko Miljanić, riječki poduzetnik i osnivač stomatološke tvrtke Rident, potvrdio je Hini u srijedu Jakovčić.

"Mislim, to lažno zovu selo, to su tri kuće, ali ima crkvicu koja nije u njegovu nego u državnom vlasništvu. Beskrajno mi je žao jer sam tamo znao dolaziti, imao je likovne kolonije, dolazili su umjetnici iz cijele Hrvatske i zaista ozbiljna je bila kolonija. Moram ga nazvati, tek sam stigao, pa ću ga pitati što je, zašto", rekao je Zagrepčanin i slikar Vatroslav Kuliš za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje RTL-a zašto je to napravio, Jakovčić je rekao: "Prodao sam selo Sveti Juraj gospodinu Željku Miljaniću, mom dragom prijatelju, uglednom gospodinu iz Rijeke. Ja ću se isto posvetiti razvoju ruralnog turizma, ali posebno proizvodnji istarske malvazije i terana te maslinova ulja", objasnio je Ivan Jakovčić.

Kolika je cijena?

Bivši istarski župan kupio je selo 2008. godine i ovdje se bavio poljoprivredom, a najpoznatiji od njegovih proizvoda je autohtoni češnjak. "Cijenu ne skrivam, ali u ovom trenutku neću to objavljivati, zato što nemam dogovor s njim da objavim tu cijenu. Sve će se vidjeti uostalom i u poreznoj upravi", kaže Jakovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ću svoje vino predstaviti na sljedećoj Vinistri. Svi znaju da volim i jedno i drugo odnosno i vino i ulje, da sam puno napravio za Istru u tom segmentu, kako se osobno bavim time, a sada će mi to biti prioritet i posao. Uz to, vjerojatno jedan dio aktivnosti i interesa mog djelovanja bit će usmjeren u turizam, ali ne na klasični način već na onu granu koja je vezana uz vino i ulje i sve ono što istarska poljoprivreda i ruralna Istra mogu ponuditi", istaknuo je u srijedu Hini Ivan Jakovčić. 

Trenutno boravi u Bruxellesu gdje se susreo s bivšim kolegama iz parlamenta te ih je pozvao da posjete Istru već 24. rujna kada IDS organizira međunarodnu konferenciju o položaju žena usred pandemije i rata u Ukrajini, a koja će okupiti najznačajnije liberalne stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokacija je super

Među stanovnicima obližnjeg Grožnjana to je jedna od zanimljivijih tema. "Tko god da je to kupio pretpostavljam da se usrećio, jer koliko sam čula na super je lokaciji, a općenito je mjesto lijepo i okolica isto", rekla je Lena Bezjak iz Buja.

"Prvi glas, nisam to znala. Znam ići odšetati do gore, to je nama tri kilometra, pogled, priroda", kazala je Tereza Pavlović Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo