Stojim iza svoje kolegice, vrhunska je profesionalka!

'Vi takve stvari ne možete predvidjeti!

25.10.2011.
17:58
VOYO logo

Branimir Bilić, urednik emisije Puls Hrvatske koja je u ponedjeljak navečer Ruže Ištuk propustom novinarke , optužio nas je da ne vodimo računa o poruci njegove emisije.

Dogodilo se to kada smo ga upitali planiraju li i ubuduće propuštati uvredljive sadržaje i govor mržnje u eter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi želimo širiti demokratičnost, nama je stran svaki rasizam, fašizam, komunizam i totalitarizam! Vi takve stvari ne možete predvidjeti! Njoj je stiglo stotinu i pedeset mailova u 50 minuta emisije. Uživo!", kazao nam je Bilić. Na primjedbu da je upravo zbog toga imala izbor da ne propusti govor mržnje u emisiju i da pročita nešto suvislo i umjereno, kao i da je imala vremena da o tome da odluči, Bilić uzvraća:

Zloporaba javnog prostora

Rekao sam da gledatelj ima pravo na svoje mišljenje, ali da je zloporabljen javni prostor"Vi ne vodite računa o poruci naše emisije! Mi želimo socijalno i pravedno društvo i europsku Hrvatsku i zagovaramo dostojanstvo svakog čovjeka bez obzira na spol, nacionalnost i vjeroispovijest. Ali vas to ne zanima i vjerujem da vam je neugodno što vas to ne zanima", ustvrdio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za primjer tolerantnosti u emisiji je naveo to što je "sinoć prema Katoličkoj crkvi izrečena takva uvreda. Gledatelj je rekao da je Crkva mafija najgora!", na što je, po njegovom mišljenju, on kao urednik primjereno reagirao:

"Rekao sam da gledatelj ima pravo na svoje mišljenje, ali da je zloporabljen javni prostor", poentira Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici smo po pitanju zloporabe javnog prostora i njenog sprječavanja uspjeli iz Bilića izvući tek da će se "ubuduće, u slučaju bilo kakve uvrede ispričati".

'Neka se ne uvrijede moje kolege'

Što se tiče Ruže Ištuk, gledatelja koji je postavio antisemitsko pitanje, ali i cjelokupnog sinoćnjeg šoua tiče, kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolegica je vrhunska profesionalka i čvrsto stojim iza nje. Propustila je pitanje gledatelja koji širi mržnju, ali ta mržnja razara njega, ne razara on mržnjom. Puls Hrvatske će nastaviti propitivati sve relevantne teme bez upliva hrvatske i svjetske politike, ekonomskih i financijskih centara, podzemlja i mafije i to je najdemokratičnija emisija u javnom prostoru, neka se ne uvrijede moje kolege! Stojim profesionalno, etično i odgovorno iza cijelog sadržaja emisije u kojoj sam rekao odmah ono što sam rekao - da je Hitler provodio genocid i oružjem pokoravao svijet, a ne progonio bankare. Ako se bilo tko osjetio povrijeđeni ispadom gledatelja, ja se kao urednik ispričavam".

Vezani članci:

arti-201110250407006 arti-201105110653006 arti-201104260728006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo