POTPUNO MIRNI /

Što Vlada kaže na zveckanje novim štrajkovima? 'Ni Plenković ni Aladrović nisu zabrinuti'

Sindikat carinika, policije i pravosudnih policajaca prijeti vladajućima, no ne doživljavaju ih ozbiljno

5.12.2019.
19:22
VOYO logo

U Vladi su sindikati potpisali Dodatak Temeljnomkolektivnom ugovoruza službenike i namještenike u javnim službama, kojim su utvrđena njihova povoljnija prava u idućoj godini.

Dodatkom se osnovica za obračun plaće povećava u idućoj godini tri puta po dva posto - što čini ukupno povećanje osnovice na godišnjoj razini za 6,12 posto. Raste i visina godišnje nagrade za božićne blagdane, dar za Sv. Nikolu povećan je s 500 na 600 kuna, kao i regres za korištenje godišnjeg odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim potpisivanjem jedan je problem riješen, ali je otvoren niz novih. Što Vlada kaže na zveckanje novim štrajkovima?

"Kad je premijer Andrej Plenković dogovorio sve što je uspio, svi ostali su se zapitali - što s njima. Sindikat pravosudne policije, u prvom redu. Dobio je obećanja, a ona se nisu ispunila. Zato su najavili mogućnost bijelog štrajka, zajedno s policijom i carinicima, što bi u blagdansko vrijeme moglo izazvati brojne probleme. Čudno je iz tog razloga da na sjednicu Vlade nije došao ministar financija ZdravkoMarić", kazao je s Markovog trga naš reporter Ilija Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, došao je ministar rada i mirovinskog sustava JosipAladrović koji ne strahuje od novih štrajkova. Kao ni premijer.

Na kraju, svi se slažu da je sustavnepravedan i sad ostaje pitanje kako ga promijeniti, ali i koliko će strpljenja imati sindikati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo