ŠTO SE ZBIVALO IZA VRATA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a: /

Pobunjeni Milinović ostao izoliran; kritizirali ga Brkić, Jandroković, Tolušić...

Image
Foto: PIXSELL, Žarko Bašić

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a, na kojoj je raspušten ogranak stranke u Ličko-senjskoj županiji,

6.1.2018.
9:31
PIXSELL, Žarko Bašić
VOYO logo

Sjednica predsjedništva HDZ-a, održana u petak, na kojoj je raspušten ogranak te stranke u Ličko-senjskoj županiji, bila je navodno vrlo burna iza zatvorenih vrata. Povod raspuštanju bila je ostavka Darka Milinovića na mjesto predsjednika Ličko-senjskog HDZ-a potaknuta njegovim nezadovoljstvom imenovanjem ravnatelja Nacionalnog parka Plitvice kojeg on smatra nametnutim iz Zagreba.

Image
DRAMA U LIČKOM HDZ-u: /

Krenula velika pobuna protiv Plenkovića, bijesni Milinović dao ostavku

Image
DRAMA U LIČKOM HDZ-u: /

Krenula velika pobuna protiv Plenkovića, bijesni Milinović dao ostavku

"Milinović ostaje župan, on je direktno izabran. On je član Predsjedništva, donijeli smo političku odluku da se raspusti ličko-senjski HDZ, nakon čega ćemo imati izbore”, kazao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dodavši da u HDZ-u nema frakcija već samo jedinstvena politika stranke i Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković Milinoviću rekao da je nanio veliku štetu

I Milinović je u pomirljivom tonu nakon sjednice izjavio da je odluka o raspuštanju županijskog ogranka stranke za njega bila očekivana, ali da nije razočaran i ne osjeća se gubitnikom.

Jutarnji list piše, pozivajući se na izvore u stranci, da je uoči sjednice Predsjedništva Milinović bio na sastanku s Plenkovićem na kojemu su i Milijan Brkić, Gordan Jandroković te Mario Kapulica te da mu je Plenković otvoreno rekao da je svojim istupom (konferencijom za novinare u četvrtak na kojoj je objavio da daje ostavku, nap.a.) svima u stranci nanio puno štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samoj sjednici Predsjedništva, piše Jutarnji list, najprije je govorio Milinović euforično ponovivši ono što je govorio dan ranije na tiskovnoj konferenciji. Potom mu je odgovorio sam ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić zbog čije se odluke o imenovanju ravnatelja NP Plitvice Milinović pobunio i podnio ostavku.

HDZ-ovac O POBUNI U LIČKOM OGRANKU: ‘Milinović je pretjerao, na čelu Plitvica htio ženu koja je prijavljena za uništavanje parka’

Image

Ćorić dobio podršku svih članova Predsjedništva

Ćorić je, kažu sudionici sastanka, detaljno i argumentirano objasnio zašto je izabran . Nakon toga su svi na sjednici dali potporu Ćoriću, dok su Milinovića, kako se doznaje, među prvima kritizirali Brkić, Jandroković te Tomislav Tolušić.

"Do (Milinovićeve) tiskovne konferencije nije smjelo doći. Unutarstranačke stvari i problemi moraju se rješavati na stranačkim tijelima. Ako ima problema u komunikaciji s ministrima, to se treba rješavati dijalogom, a ne iznositi optužbe po medijima", glasio je sukus kritika upućenih Milinoviću. Usto su svi pohvalili dobru suradnju s ministrom Ćorićem, tako da je Milinović, po svemu sudeći, ostao izoliran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo