Za RTL Danas / 'Što se tiče USKOK-a, Žalac bi još uvijek slobodno šetala Vinkovcima da nisu nastupili europski istražitelji'

Image
Foto: RTL

RTL-ovka reporterka objašnjava što se to dogodilo tako prijelomno s bivšom ministricom i zašto

10.11.2021.
18:45
RTL
VOYO logo

Bivšu ministricu Gabrijelu Žalac sada čeka ispitivanje u Ureda europskog tužitelja gdje je pratila Ivana Ivanda Rožić

RTL-ova reporterka s terena kazala je da su ispitivanja počela, da su prvi osumnjičenici u prostorije Ureda europskog tužitelja pristizati između 16 i 17 sati. Istaknula je da je riječ o uredu koji je vrlo nov, koji je počeo raditi 1. lipnja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se bavi kaznenim djelima isključivo počinjenima na štetu EU-a, na štetu europskih fondova. Bavi se kružnim prijevarama, ali i onima većima od 10 milijuna eura. Na čelu tog ureda je Tamara Laptoš, bivša šefica USKOK-a i postoje dva delegirana europska hrvatska tužitelja, to su Tomislav Kamber i Sani Ljubičić koji su već počeli ispitivati osumnjičenika."

Sve funkcionira poput USKOK-a odnosno DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznaje:

"Napravljen je pretres i poslovnih prostorija u kojima radi Tomislav Petric. On je došao poslijepodne s policijom, izuzeta je određena dokumentacija. Oni su se inače bavili upravo tom spornom dodjelom poslova što se tiče informatičke opreme."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se ne zna, dodala je, za što se točno sumnjiči Petrica.

"Što se tiče USKOK-a, vjerojatno bi Gabrijela Žalac još uvijek slobodno šetala Vinkovcima da sve nije došlo u ruke europskih istražitelja i hrvatskog ureda", kazala je Ivanda Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelo javljanje uživo pogledajte ovdje:

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo