ŠTO PETROV ZAPRAVO HOĆE? / Milanović nudio potpise, Most zatražio dodatno vrijeme

Image
Foto: Pixsell, Grgur Žucko
21.12.2015.
22:09
Pixsell, Grgur Žucko
VOYO logo

U koaliciji Hrvatska raste doznaje se kako su sve njihove stranke bile spremne još večeras pozvati svoje ljude kako bi potpisali potporu Petrovu kao mandataru, no u Mostu neslužbeno objašnjavaju kako takvu odluku ne mogu donositi naprečac te kako im je za nju nužna potvrda zajedničkog tijela izabranih zastupnika i Nacionalnog vijeća Mosta.

Pregovore o formiranju saborske većine i vlade dvije bi strane trebale nastaviti u utorak, nakon konzultacija na Pantovčaku. Tako je rečeno nakon sastanka koji se održao u ponedjeljak u središnjici Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ NAKON SASTANKA: /

U Mostu su tvrdi, zamolit ćemo predsjednicu za još par dana

Image
MILANOVIĆ NAKON SASTANKA: /

U Mostu su tvrdi, zamolit ćemo predsjednicu za još par dana

Teško s mostovcima

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izašao je prvi sa sastanka i izjavio kako su u Mostu tvrdi pregovarači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamolit ćemo predsjednicu za još par dana. Sutra još ne idemo sa 76 potpisa, mislim da bi ona to trebala najnormalnije prihvatiti, kazao je kratko Milanović i dodao da će "Božo reći ostalo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Petrov je izjavio da će se u utorak ići na konzultacije kod predsjednice.

"Za sad je sve pozitivno, nadam se da će se tako i nastaviti. Nećemo ovaj put ići s potpisima, već ćemo zatražiti dodatno vrijeme”, kazao je šef Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje može li se HDZ vratiti u pregovore, Petrov je odgovorio da je vrijeme do kada su se trebali očitovati iscurilo: "Oni imaju svoje viđenje situacije. Mi sada razgovaramo s koalicijom Hrvatska raste".

Karamarko: Nisam ja Milanović da svaki dan mijenjam stavove

Ranije u ponedjeljak HDZ je poručio da ne želi u tripartitnu. Mostu su poslali dopis u kojem su zatražili nove razgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjedništvo HDZ-a tako je odlučilo na dvije sjednice. Smatramo da tripartitna vlada ne bi bila učinkovita i da je iluzija govoriti o efikasnosti takve vlade i to zbog čitavog niza razloga koje smo objašnjavali ovih dana. Protiv smo tripartitne vlade”, rekao je Tomislav Karamarko novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

"Nisam ja Zoran Milanović da svaki dan mijenjam svoje stavove zbog fotelja", dodao je šef HDZ-a i Domoljubne koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasjeda Nacionalno vijeće

U ponedjeljak navečer ponovno se sastalo Nacionalno vijeće Mosta. Na pitanje misle li da će od predsjednice Kolinda Grabar Kitarović dobiti još vremena za razgovore, odgovorili su kako ne znaju što predsjednica misli.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo