ŠTO (JOŠ) VEŽE PREMIJERA I GLAVNOG ČLANA GRUPE BORG? / Predizborni spot 'Vjerodostojno' Plenković je snimao u Šavorićevom uredu

Image
Foto: screenshot / YouTube

Posljednji dio HDZ-ovog spota iz predizborne kampanje u ljeto 2016.

21.5.2018.
18:19
screenshot / YouTube
VOYO logo

Čini se da veze, barem daleke, između premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića i odvjetnika Borisa Šavorića koji se u famoznim mailovima bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić iz "afere Hotmail" spominje kao jedan od članova neformalne "grupe Borg" te možda i glavni autor lex Agrokora, sežu u vrijeme kampanje za izvanredne parlamentarne izbore 2016. godine.

Prema informacijama koje je objavila N1 televizija, promidžbeni spot predsjednika HDZ-a uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, sniman je i u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri u neboderu u Ilici 1 u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znanje, iskustvo i radnu energiju posvetit ću boljitku Hrvatske. Ja sam Andrej Plenković i vratit ću vjerodostojnost u hrvatsku politiku”, izgovara Plenković na kraju tog spota, po svemu sudeći - u prostorijama odvjetničkog ureda Šavorić i partneri.

Image
OBJAVLJENI NOVI MAILOVI: /

Dalić je lagala pred saborskim odborom, lex Agrokor u mailovima naziva 'Šavorićev zakon'

Image
OBJAVLJENI NOVI MAILOVI: /

Dalić je lagala pred saborskim odborom, lex Agrokor u mailovima naziva 'Šavorićev zakon'

Informaciju potvrdio tadašnji direktor HDZ-ove kampanje

Riječ je, piše N1, o uredu smještenom na 14. i 15. katu spomenutog nebodera u Ilici 1 s jedinstvenim panoramskim pogledom na "središnji trg svih Hrvata". Ured je prije nekoliko godina obnovljen u retro stilu, a javno dostupne fotografije prostora odgovaraju naznakama da je posljednji dio HDZ-ovog promidžbenog spota sniman upravo ondje. Tu je informaciju je za N1 potvrdio i kreativni direktor tadašnje HDZ-ove kampanje Boris Malešević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, spot je snimala produkcijska kuća Esterhaus, a cjelokupni posao angažiranja i izrade spota i zakupa medijskog prostora za HDZ je radila agencija UNEX. Iz financijskih izvješća vidljivo je da je HDZ UNEX-u u sedam različitih obroka tijekom kampanje ukupno isplatio 173 tisuće i 70 kuna za usluge promidžbe i informiranja.

HDZ: Zakup prostora organizirala je agencija Unex

Na pitanje o lokaciji snimanja tog dijela spota, televiziji N1 odgovorili su iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘U izbornoj kampanji 2016. godine HDZ je angažirao agenciju Unex.
 Sve promidžbene aktivnosti i zakup medijskog prostora pa tako i snimanje navedenog spota, organizirala je agencija Unex. Isto tako, sve lokacije u izbornom spotu, pa tako i lokaciju navedenu u Vašem upitu, odabrala je agencija Unex.

 Predsjednik HDZ-a bio je upoznat sa svim lokacijama. 
Sve ugovorne troškove predizborne kampanje pa tako i snimanje spomenutog spota, HDZ je platio izravno agenciji Unex", odgovorili su iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo