Što je Sanader kazao Josipoviću na inauguraciji?

'Srbija mora znati da se svi odnosi ne mogu prelamati kroz njihove prilike', riječi su kojima se Ivo Josipović osvrnuo na nedolazak srbijanskog predsjednika na inauguraciju.

18.2.2010.
23:24
VOYO logo

Predsjednik Ivo Josipović u četvrtak je navečer, nakon inauguracije, dao intervjue za RTL i Novu TV.

Kazao je kako je bio svjestan 'u što se uvalio' još za predizborne kampanje kada je morao raditi od jutra do mraka. No, ujedno je istakao kako među ljudima koji žele voditi državu ne bi smjelo biti mjesta za neambiciozne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je prokomentirao i inauguraciju, te se za RTL osvrnuo i na činjenicu da joj nije prisustvovao srbijanski predsjednik Boris Tadić.

"Bila je to prilika za jedan dobar početak... Srbija je to učinila zbog svojih specifičnih odnosa s Kosovom. Ja to neću razumjeti kao neki čin neprijateljstva prema Hrvatskoj i meni osobno, ali isto tako Srbija mora znati da se svi odnosi ne mogu prelamati kroz njihove prilike", kazao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na susret s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, koji se pojavio na inauguraciji i čestitao mu na uspjehu.

"Zaželio mi je da uspješno odradim svoj mandat i postignem one ciljeve koje sam iznio u svom govoru", otkrio je novi predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je kazao kako će tijekom svog prvog radnog dana imati sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor te otvoriti teme koje su u ovom trenutku za državu prioritet.

Unatoč brojnim spekulacijama kako s obzirom na različite stranke iz kojih dolaze neće moći surađivati s Kosor, Josipović misli suprotno. Kaže kako ju je "produktom loše politike" nazivao dok je bio u redovima opozicije i imao taj zadatak, dok je danas u ulozi koju ima dužan surađivati s premijerkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam Vladu dovoljno kritizirao, sad je red da zajedno radimo", kazao je Josipović za Novu TV dodajući da kritike neće izostati kada one budu potrebne. No, s njima, napominje, neće početi svoj prvi radni dan.

Tog dana, štoviše, predstavit će svoj novi model Ureda, a u njemu će se, kako najavljuje, naći najbolji stručnjaci neovisno o političkim opcijama. Pojasnio je kako se u njegovom Uredu ipak neće naći Marko Rakar zbog dugovanja za porez državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje će se, kada to bude potrebno, oslanjati na savjete predsjednika Stjepana Mesića, kao i svih onih koji u određenim područjima znaju više od njega.

U oba intervjua predsjednik je rekao kako će i dalje s građanima ostati u kontaktu na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002180757006 arti-201002180575006

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo