Što je Milanoviću najhitnije?

Boris Šprem sazvao je drugu izvanrednu sjednicu Sabora za četvrtak i petak. Na njoj će biti riječi o lokalnim dužnosnicima, zatim Vladi, te Europskoj uniji i referendumu.

22.12.2011.
17:03
VOYO logo

Na dnevnom redu izvanredne sjednice su izmjene kontroverznih zakona koji se odnose na ovrhe, kojima će se izvan snage staviti pojedine njihove odredbe. Točnije, radi se o prijedlogu Zakona o izmjenama Ovršnog zakona s konačnim prijedlogom Zakona i prijedlogu Zakona o izmjeni Zakona o javnim ovršiteljima.

Nadalje, na sjednici će se raspravljati i o prijedlogu vladajuće većine da se izmijeni Zakon o Vladi, Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave, prijedlog Zakona o sustavu državne uprave te izmjene i dopune Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitna rasprava o raspisivanju referenduma

Klubovi zastupnika SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a također su u hitnu proceduru uputili i izmjene Zakona o izborima općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba te Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi.

Na prvoj sjednici nakon konstituirajuće, glasat će se i o povjerenju Vladi Republike Hrvatske, koju će predstaviti mandatar Zoran Milanović, zatim o izvješću Mandatno-imunitetnog povjerenstva, odluci o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te izmjeni Deklaracije o temeljnim načelima pregovora za punopravno članstvo Hrvatske u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na hitnoj je raspravi i odluka o raspisivanju državnog referenduma o pristupanju Hrvatske EU te će se izabrati i potpredsjednici Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo