STIŽE NOVA MJERA ZA TRGOVINE I ŠOPING CENTRE: / 'Nisu precizirane brojke, ali...'; Capak: 'U izradi je dokument o popuštanju mjera'

Image

Bit će prilagođena veličini trgovine. Nisu precizirane brojke. To bi moglo biti jedna osoba na 10 četvornih metara, kazao je Božinović

7.12.2020.
12:01
VOYO logo

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da još uvijek nemaju rezultate ankete o cijepljenju, no da ih očekuju početkom tjedna. Kada je u pitanju gripa, Capak je rekao da Hrvatska još ne bilježi prvi slučaj gripe, ali da je stigla posljednja tranša tog cjepiva. Na medijsku svađu znanstvenika Gordana Lauca i Ivana Đikića, šef Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je komentirao da u znanstvenom svijetu ima mimoilaženja.

'Ključno je da svatko u ovoj epidemiji zaštiti sebe, ali i druge'

"Sve mjere o kojima govorimo se svode na onih nekoliko elementarnih od početka, sve su ovo izvedenice, sve je to pokušaj da se stvori neki okvir da se te mjere poštuju u različitim situacijama u kojima se ljudi nalaze. Ključno je da svatko u ovoj epidemiji zaštiti sebe, ali i druge. Mjere su pokazatelj kako se organizirati u određenim situacijama, djelatnostima, kako smanjiti kontakt s drugima i kako se zaštititi", kazao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o trgovinama i šoping centrima, Božinović je rekao da se vode razgovori i da je on siguran da će to uroditi plodom i da će biti neka nova odluka.

"Bit će prilagođena veličini trgovine. Nisu precizirane brojke. To bi moglo biti jedna osoba na 10 četvornih metara", kazao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrađuje se dokument o popuštanju mjera

O popuštanju mjera Capak je rekao: "U izradi je dokument o popuštanju mjera. Imamo više od tisuću prosječnu incidenciju, nekakve brojke koje se u Europi spominju za popuštanje mjera su oko 15 do 20 puta niže. Naša incidencija je previsoka da bismo razgovarali o popuštanju mjera. Razmatra se koje bi se mjere mogle popustiti i pri kojim brojkama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo