velux rolete i tende /

Stiže nam dugo toplo ljeto - pripremite svoj dom se za vrući srpanj i kolovoz

Image
Foto: Velux

Kako pripremiti svoj dom, a posebice potkrovlje, za visoke temperature i sunce?

2.6.2021.
17:50
Velux
VOYO logo

Proljeće je bilo iznimno promjenjivo i kišovito, no prognostičari Državnog hidrometerološkog zavoda kažu kako se očekuje topli srpanj i kolovoz s dužim sušnim razdobljima i visokim temperaturama. Kako pripremiti svoj dom, a posebice potkrovlje, za visoke temperature i sunce? Energetski najučinkovitiji i najprirodniji način je s VELUX vanjskim roletama i tendama.

Vanjske rolete i tende pružaju trenutačno olakšanje tijekom vrućih dana, a VELUX je proširio svoju ponudu rješenja za zaštitu od vrućine kako bi odgovorio na različite potrebe i financijske mogućnosti vlasnika potkrovlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji modeli sve postoje?

Za početak treba reći da razlikujemo dva osnovna modela – vanjske rolete i vanjske tende.

Vanjske rolete izvrsni su način zaštite od sunca i bit će korisne ne samo u ljetnim mjesecima, nego i zimi. Naime, kada je vani hladno, rolete pomažu pri uštedi energije jer poboljšavaju izolaciju krovnih prozora, a uz to štite od provale i buke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Velux

VELUX vanjske rolete ALU pružaju učinkovitu zaštitu od vrućine ljeti, od hladnoće zimi i osiguravaju najbolje moguće uvjete za spavanje, zahvaljujući svojim funkcijama za zamračenje i zaštitu od buke.

Savršene baš za ljeto

Razlikujemo dva tipa VELUX vanjskih roleta – ALU s konstrukcijom od aluminija i SOFT rolete od izdržljive gumirane tkanine koja je idealna zaštita tijekom ljetnih mjeseci.

Najnovije VELUX rješenje za zaštitu od vrućine je solarna roleta SOFT s funkcijom zamračenja. Materijal od kojeg je napravljena je gumirana tkanina koja je otporna na sve vremenske uvjete, a roleta leži diskretno na vanjskom dijelu prozora i zadržava sunčeve zrake izvan prostora. Nova vanjska roleta SOFT za potpuno zamračenje ugrađuje se na prozorsko krilo te omogućuje otvaranje prozora i kada je roleta spuštena.

Tijekom lipnja VELUX nudi besplatnu ugradnju vanjskih roleta ALU i SOFT od strane kvalificiranog majstora. Istražite ponudu i iskoristite akciju do kraja lipnja:www.velux.hr/rolete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Velux

Uživajte u svom potkrovlju u opuštenom i svježem ljetu, a upravo to vam omogućavaju vanjske rolete SOFT koje su napravljene od vodootporne i termo-reflektirajuće gumirane tkanine.

Solarno ili električno upravljanje

SOFT i ALU rolete pružaju značajnu dozu udobnosti te se mogu upravljati solarno ili električno. Ugradnja roleta na solarno upravljanje ne iziskuje ožičenje ni električnu integraciju. Pokreće ih solarna ćelija, a sam proces ugradnje protječe vrlo glatko. Ove su rolete savršene za ručne prozore te za prozore koji su već ugrađeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Velux

Savršene za dječju sobu ljeti: vanjske tende za VELUX krovne prozore štite od vrućine, a propuštaju dnevno svjetlo i svjež zrak tako potreban za dječju igru.

Spremni za pametne domove

VELUX rolete dolaze s unaprijed uparenim daljinskim bežičnim zidnim prekidačem za rukovanje, a svim VELUX proizvodima za zaštitu od vrućine, na električno ili solarno upravljanje, može se upravljati putem pametnog telefona i glasovnog upravljanja u kombinaciji s aplikacijom VELUX App Control ili VELUX ACTIVE sustavom za pametne domove koji je dostupan kao posebni dodatak. To također omogućuje kontrolu proizvoda za zaštitu od vrućine, temeljenu na vanjskim podacima o vremenu. Ako su predviđene visoke temperature, rolete se spuštaju kako bi spriječile pretjerano zagrijavanje prostorije.

Image
Foto: Velux

Vanjske rolete ALU pružaju potpunu zaštitu tijekom cijele godine, a vrlo korisne su ne samo ljeti, nego i zimi jer pomažu pri uštedi energije i poboljšavaju izolaciju krovnih prozora.

Zaštićeno, ali svijetlo

Za one koji pak žele adekvatnu zaštitu od sunca, no ne žele se u potpunosti odreći dnevne svjetlosti i pogleda, izvrsno rješenje su vanjske tende. Osim što štite od vrućine, vanjske tende propuštaju dnevno svjetlo, a soba ostaje ugodno svijetla za igru ili rad te neometani pogled kroz prozor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ručna tenda vrlo je jednostavna za rukovanje, a potrebno ju je samo učvrstiti na dvije kuke na vanjskom dijelu prozorskog krila. U VELUX ponudi postoje i vanjske tende s daljinskim upravljačem na solarno i električno napajanje.

Tijekom lipnja VELUX nudi besplatnu ugradnju vanjskih roleta ALU i SOFT od strane kvalficiranog majstora. Istražite ponudu i iskoristite akciju do kraja lipnja na:www.velux.hr/rolete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo