STARI IGRAČI - NOVE STRATEGIJE / Stiže konkurencija Uberu i još niže cijene taxi prijevoza

Image
Foto: RTL

Nakon što je na tržište Zagreba stigao Ride2, od sljedećeg tjedna počet će voziti i Taxify

22.11.2018.
12:36
RTL
VOYO logo

Estonski startup funkcionira slično kao Uber i upravo je njemu oteo dio posla u brojnim europskim i afričkim gradovima. Trenutno imaju 15 milijuna korisnika u 25 zemalja. Pogleda li se njihovu rasprostranjenost, u brojnim su državama prisutni u jednom ili dva grada, a 'najjači' su u JAR-u, gdje voze u osam gradova.

Vozače će kod nas privlačiti 40-ak posto nižim naknadama nego što to uzima Uber, a neće uvjetovati ekskluzivnost, odnosno vozači će moći raditi i za konkurenciju, neslužbeno su doznali 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem svibnja je Taxify osigurao ulaganje vrijedno 175 milijuna dolara od investitorske grupe koju je predvodio njemački Daimler, koji je od prije bio i većinski vlasnik MyTaxija.

"Taxify je porijeklom iz Estonije, a početne investicije stigle su upravo od osoba povezanih s poznatim skandinavskim startupima, kao što je Skype. No, zanimljivo je što su tvrtku u posljednjim investicijama tvrtku poduprli Didi Chuxing, veliki kineski igrač na području dijeljenja prijevoza putem raznoraznih prijevoznih sredstava, od bicikla do autobusa, te Daimler, vlasnik Mercedes-Benza, što upućuje na to da se proizvođači automobila ne klade više samo na proizvodnju i prodaju vozila, nego i na dijeljenje vožnje", pisala je još ranije Netokracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo