Štitio premijerku, pa srušio novinarku

19.3.2010.
23:11
VOYO logo

Na porinuću putničkog trajekta Novogradnja 515 u Brodosplitu dogodio se incident koje je uzrokovalo osiguranje premijerke Jadranke Kosor.

Naime, novinarka Novog listaSanja Vukičević pokušala je fotografirati premijerku dok se rukovala sa škveranima, no u tome ju je spriječio jedna pripadnik osiguranja koji ju je zgrabio za ovratnik i fotografski aparat i pritom srušio na pod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događaj je primijetila i sama premijerka koja se u tom trenutku okrenula, no kako piše Novi list, novinarki se nije ispričala.

"Jasno mi je da zaštitari premijerke Kosor moraju biti oprezni, ali ovakvo ponašanje prema novinarima koji također obavljaju svoj posao je nedopustivo", kazala je Vukičević kojoj su kolege pomogle da ustane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji kažu da kako su, po nalogu Glavnog ravnatelja policije, obavljeni razgovori sa novinarkom Sanjom Vukčević i djelatnicima iz Uprave za posebne poslove sigurnosti koji su sudjelovali u osiguranju.

"Iz izjave Vukčević vidljivo je kako je, u namjeri da fotografira Predsjednicu Vlade Republike Hrvatske, prišla s leđa djelatnicima na osiguranju i pokušala se neposredno približiti predsjednici Vlade. U tom trenutku jedan od djelatnika na osiguranju reagirao je sukladno pravilima struke i onemogućio neposredno približavanje štićenoj osobi. Važno je istaći kako, u trenutku postupanja, djelatnik na osiguranju nije znao da se radi o novinarki budući mu je osoba prilazila s leđa", navodi se u priopćenju MUP-a koje potpisuje Krunoslav Borovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji kažu da temeljem do sada prikupljenih informacija nisu utvrđene povrede pravila postupanja djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti.

"Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske reagira u cilju točnog i objektivnog izvješćivanja javnosti, a u povodu lažnih tvrdnji i napisa koje su prenijeli pojedini mediji, da predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor nije htjela odgovarati na novinarska pitanja prilikom jučerašnjeg posjeta Gradu Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najoštrije odbacujemo takve laži. Naime, predsjednica Vlade RH Kosor je u dvije prigode odgovarala na novinarska pitanja - nakon održanog radnog sastanka s članovima Uprave Brodosplit i predstavnicima triju sindikata te susreta s Blankom Vlašić", navodi Vladin Ureda za odnose s javnošću.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo