STIPE MESIĆ KONAČNO ODLUČIO IDE LI U LOV NA NOVI PREDSJEDNIČKI MANDAT: / Kaže da ima formalno i pravno pravo na kandidaturu, ali...

Bivši predsjednik Stjepan Mesić odlučio je da se neće kandidirati na novim predsjedničkim izborima, iako bi to u formalnom i pravnom smislu mogao napraviti

15.4.2019.
8:20
VOYO logo

U intervjuu za RTL Danas, bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, konačno je javno iznio stav vezano za novu kandidaturU na predsjedničkim izborima. Kaže da se neće kandidirati, iako na to ima formalno i pravno pravo, ali naglašava da će se za opredijeliti za nekog od kandidata.

"Neću, ali za nekoga ću se opredijeliti. Nitko ne može biti neopredijeljen. Čak i oni koji ne idu na izbore, priželjkuju nekoga da bude izabran. Ja ne mogu biti više... Formalno i pravno mogu jer promjena Ustava je bila u mom prvom mandatu i onda mi se taj mandat ne računa jer je to bio mandat po kojem je Tuđman bio izabran. Tek od promjene Ustava mi se računa novi mandat. Formalno i pravno bih mogao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prestar je

Pravi razlog zbog kojega neće ići u novu predsjedničku utrku tiče se prirode: "Prestar sam", kaže Mesić koji je, čini se, najbliži Daliji Orešković. "Dalija Orešković sigurno ima kvalitete, ima znanje, ima hrabrosti. Milanović, kad bi sigurno shvatio da ono što nije bilo dobro više ne može ponoviti, možda bi bio prihvatljiv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo