STIGLO VELIKO NEVRIJEME: /

Munje u Istri izazvale više požara

Image
Foto: Pixsell, Borna Filić

U Hrvatsku je stigla ciklona Emilije koja donosi kraj toplinskog vala, ali I nevrijeme u nekim područjima zemlje. Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za gotovo cijelu zemlju.

15.8.2015.
15:44
Pixsell, Borna Filić
VOYO logo

Nevrijeme je već stiglo u Istru, gdje su, javlja Istramet, udari munje uzrokovali nekoliko požara.

Pala je kiša, ali i temperatura zraka, pa je tako, primjerice, na Buzeštini osjetno osvježilo za 10-ak stupnjeva Celzija. Tamo je padala i razorna tuča, a štete će na poljoprivrednim kulturama biti iznimno velike, nažalost ponegdje i 100-postotne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U talijanskom Genovskom zaljevu zabilježene su brojne pijavice, a radari su otkrili i prisustvo jačih grmljavinskih sustava diljem Sredozemlja, javlja Istramet.

Kiša i grmljavina posvuda

Razdoblju sunčanog i vrućeg vremena došao je kraj, a dani pred nama bit će promjenljiviji i nestabilniji te prilično manje topli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjenljivo i nestabilno, te u većini krajeva manje vruće bit će i u nedjelju. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, već ujutro na Jadranu, a zatim i drugdje. Ponegdje je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnijom kišom. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 26, a najviša dnevna uglavnom od 25 do 30 °C, u Slavoniji malo viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo