STIGLO JE NEVRIJEME: / Hrvatsku zahvatila promjena vremena, kiša diljem zemlje, u Slavoniji tuča, uočena i pijavica

Image

U Novskoj je pala jaka tuča i to veličine teniske loptice, a u Novoj Gradiški zabilježena je pijavica

16.6.2019.
18:31
VOYO logo

Vrhunac toplinskog vala Hrvatska je iskusila u subotu, a vremenska prognoza za nedjelju se obistinila - stiglo je rashlađenje i promjena vremena. Tako je u dijelu Slavonije padala tuča veličine teniske loptice, a u mnogim djelovima zemlje pada kiša.

HRT-ov i DHMZ-ov meteorolog, Krunoslav Mikec rekao je da je ovo nedjeljno poslijepodne je vrlo nestabilno u unutrašnjosti Hrvatske pa zato pljuskova ima od ranog poslijepodneva, a bit će ih posebice u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u gotovo cijeloj unutrašnjosti - i na području Gorskog kotara, središnje Hrvatske te na području Slavonije i Baranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pri tom nije isključena pojava jačeg grmljavinskog nevremena, ali čisto lokalno, na manjem području, posebice u večernjim satima", kazao je Mikec za HRT. U Novskoj je, kako javlja HRT, pala jaka tuča i to veličine teniske loptice, a u Novoj Gradiški zabilježena je pijavica. Međutim, olujno nevrijeme poharalo je i druge europske države. Tako su vremenske nepogode pogodile Češku, Francusku, Švicarsku i Poljsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Francuskoj su dvije žene poginule u oluji koja je donijela jaku kišu, tuču i poplave. U Poljskoj je više od 10.000 kućanstava ostalo bez struje. Vatrogasci su uglavnom intervenirali zbog porušenih stabala i srušenih krovova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo