PROMJENA VREMENA / DHMZ izdao upozorenje: Nakon oluje u Dalmaciji, kod Pule snimljeno nekoliko pijavica

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL / Ilustracija

Oko 17:30 sati s popularnog šetališta Lungomare i pulske Rive mogle su se vidjeti pijavice koje su se naizmjence pojavljivale i nestajale

6.10.2021.
20:43
Grgo Jelavic/PIXSELL / Ilustracija
VOYO logo

U Hrvatsku je stigla promjena vremena koja će sa sobom sljedećih nekoliko dana donijeti pad temperature, obilnu kišu i olujna nevremena. 

Tako su se u srijedu u poslijepodnevnim satima iz tmurnih oblaka u pulskom akvatoriju mogle vidjeti dvije pijavice, javlja Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, oko 17:30 sati s popularnog šetališta Lungomare i pulske Rive mogle su se vidjeti pijavice koje su se naizmjence pojavljivale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Istrametovoj prognozi, vrijeme u četvrtak i petak će na tom području biti "pravo" jesensko.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu. Puhat će umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima uz dojam osjetno hladnijeg vremena u odnosu na proteklo razdoblje. Jutarnje temperature zraka od 9 do 11 °C, dnevne vrijednosti između 14 i 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ISKLJUČITE APARATE IZ STRUJE' /

Stiže nagla i žestoka promjena vremena: Teleoperateri poslali upozorenje građanima

Image
'ISKLJUČITE APARATE IZ STRUJE' /

Stiže nagla i žestoka promjena vremena: Teleoperateri poslali upozorenje građanima

Petak će biti djelomice sunčan, u Gorskom kotaru povremeno uz kišu. Puhat će umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka od 9 do 12 °C, dnevne vrijednosti između 14 i 18 °C.

Ranije nevrijeme pogodilo Dalmaciju

Podsjetimo, već ranije je obilna kiša padala u Dalmaciji, a prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, do 8 sati ujutro na Zemuniku je palo 105 litara kiše po kvadratnom metru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom dana i u rano popodne jak grmljavinski oblak zahvatio je okolicu Živogošća, gdje je u svega nekoliko sati palo 115 litara kiše po kvadratnom metru. U Vrgorcu je do 13 sati palo 111 litara, pa je u gradu mjestimice bilo bujica.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao narančasto upozorenje jer se na području Jadrana u srijedu očekuje grmljavinsko nevrijeme, dok će na kopnu prevladavati obilna kiša. Izdano je i upozorenje zbog poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sutra pljuskovi s grmljavinom, hladnije i jak vjetar

Pretežno oblačno s kišom, vjetrovito i hladnije, stoji u prognozi DHMZ-a za sutra. Oborina će ponegdje biti obilna, pogotovo u gorskim i središnjim predjelima te na jugu zemlje gdje će biti izraženih pljuskova s grmljavinom. Na Jadranu se očekuju kraća sunčana razdoblja, ponajprije na srednjem dijelu. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni vjetar.

Na Jadranu jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, a na južnom i dijelu srednjeg Jadrana još umjereno i jako jugo. Temperatura većinom između 9 i 14 °C, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 16 i 21 °C, ujutro ponegdje niža, piše u prognozi DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo