STIGLA JE ZIMA: / Temperature u debelom minusu, do sutra ponegdje i više od 30 cm snijega, a Dalmaciji prijete bujične poplave

Image

Snijeg će padati većinom zapadnije od Zagreba, u Gorskom kotaru i Lici, dok će u istočnim područjima ostati uglavnom suho

1.12.2020.
8:50
VOYO logo

Zima je, čini se, u punom sjaju pokucala na vrata, a temperature su otišle debelo u minus.

Nakon vedre i stabilne noći u Zagrebu je ovo jutro -5, dok je u Bednji izmjereno čak -8 stupnjeva Celzija. Meteorologinja N1 televizijeTea Blažević kazala je kako će u drugom dijelu dana doći do porasta naoblake s jugozapada što će rezultirati kišom, najprije duž obale poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako u kasnim večernjim satima možemo očekivati snijeg u najvišim predjelima Gorskog kotara, a potom i u nižim područjima. Snijeg će na tom području nastaviti padati i sutra te bi se moglo akumulirati i više od 30 cm snijega.

Olujno nevrijeme u Dalmaciji

Snijeg će padati većinom zapadnije od Zagreba, u Gorskom kotaru i Lici, dok će u istočnim područjima ostati uglavnom suho, uz tek malo kiše i to vjerojatnije u četvrtak, kada postoji i opasnost od poledice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji, i u unutrašnjosti duž obale te na otocima - bit će kišovito. Lokalno može pasti više od 100 litara kiše po metru četvornom, što može rezultirati bujičnim i urbanim poplavama. Probleme može stvarati i jak vjetar na moru, jaka i olujna bura na sjevernom Jadranu, u Dalmaciji jako i olujno jugo i istočnjak.

S vjetrom i burom tako nije isključeno da koja pahulja snijega dođe do obale sjevernog Jadrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo