STEŽE SE OBRUČ OKO MILIJANA BRKIĆA: / Otkriven novi trag koji vodi do drugog čovjeka HDZ-a, poznato i tko je Vargi kupio jacuzzi

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
4.10.2018.
8:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak navečer u kontekstu afere SMS da se u HDZ-u vrlo otvoreno razgovara o trenutačnoj situaciji te misli da ona nije ugodna ni za zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Image
ANALITIČAR UVJERAVA DA SMO USRED PRIJELOMNE AFERE MODERNE HRVATSKE: /

'Ako Brkić ovo preživi, HDZ neće dobiti sljedeće izbore'

Image
ANALITIČAR UVJERAVA DA SMO USRED PRIJELOMNE AFERE MODERNE HRVATSKE: /

'Ako Brkić ovo preživi, HDZ neće dobiti sljedeće izbore'

Kako piše Jutarnji list, pozivajući se na informacije iz izvora bliskih istragi, ova situacija za Brkića nije neugodna samo politički, već sve nezgodniji postaje i pravosudni aspket ovog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićen je i pritvoren njegov poznanik Franjo Varga, osumnjičen da je krivotvorio SMS prepiske pravosudnih dužnosnika za Zdravka Mamića, a također je uhićen i pritvoren Brkićev kum Blaž Curić, osumnjičen da je Vargi 20. rujna dojavio da se nad njim provode tajne mjere.

Varga spominjao Brkića pred USKOK-om

Istražitelji, koji su nekoliko dana tajno prisluškivali Vargu prije nego što su mjere "pukle", upravo su taj tjedan zabilježili telefonske razgovore Varge i Milijana Brkića, kao i Vargin telefonski kontakt s bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Jutarnji, pozivajući se na izvore, i sam Varga je za vrijeme ispitivanja u USKOK-u izravno spominjao Milijana Brkića kao osobu koja je koristila njegove usluge. No, zasad se ne zna kakve su to točno bile usluge i jesu li na Varginim kompjutorima pronađeni dokumenti koji bi potkrijepili njegove navode.

Na dan dojave Vargi Brkić razgovarao s Curićem

Istražitelji provjeravaju i Brkićeve razgovore s pritvorenim Curićem. Jutarnji list neslužbeno doznaje kako je ustanovljeno da su Brkić i Curić bili u kontaktu i 20. rujna, na dan kada je Vargi dojavljeno da je pod mjerama. Policija pokušava utvrditi imaju li ti razgovori veze s kasnijim dojavnim pozivom o provođenju tajnih mjera iz zagrebačke Dubrave s jednokratnog broja mobitela, za što se sumnjiči Curića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li im u tome pomoći podaci s Curićevih mobilnih uređaja koji su zaplijenjeni u pretrazi njegova doma, tek će se vidjeti, ali Brkić posve sigurno može računati s tim da će u postupku protiv Varge i Curića barem biti pozvan na saslušanje u svojstvu svjedoka.

Fokus istražitelja i na Varginoj ‘kućnoj djelatnosti’

Istražitelji istodobno provjeravaju Varginu “kućnu djelatnost", odnosno plaćanje, pa i moguće naručivanje njegovih usluga. Podsjećamo, Varga je od Zdravka Mamića i s njim "povezanih osoba", među kojima je, saznaje Jutarnji list, i GNK Dinamo, za navodne informacije vezane uz istragu oko iscrtavanja svastike na Poljudu i sporne transkripte dobio pola milijuna kuna za kupnju i opremanje kuće u Belišću te jacuzzi i novi laptop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je barem dio materijala i opreme, kao i jacuzzi, kupljen i plaćen sredstvima maksimirskog kluba, odnosno službenom kreditnom karticom kluba.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo