Steže se obruč oko HDZ-a, Kosor sazvala novinare

HDZ je u srijedu dobio službenu obavijest od USKOK-a da je kao stranka, odnosno pravna osoba, podvrgnut preispitivanju kaznene odgovornosti.

27.10.2011.
1:38
VOYO logo

Da je USKOK proširio istragu protiv HDZ-a kao pravne osobe i da je vrh stranke obaviješten o tome Vjesniku je u srijedu navečer potvrdio zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović. Milinović je neugodnu vijest za HDZ nazvao očekivanom, jer se već duže vrijeme najavljuje, no nije ju htio opširnije komentirati.

Navodno je riječ o crnim fondovima zbog kojih se kao odgovorne osobe iz stranke navode bivši predsjednik Ivo Sanader, rizničar Mladen Barišić, blagajnica Branka Pavošević, glavni tajnici Branko Vukelić i Ivan Jarnjak, te glasnogovornik Ratko Maček, koji je bio šef predizbornih kampanja u kojima se koristio novac iz crne blagajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović je potvrdio da će USKOK istragu proširiti i protiv Sanadera, Pavošević, Jarnjaka i Mačeka.

Da je stvar ozbiljna govori i to što za četvrtak u 9.30 sati najavljena konferencija za novinare na kojoj će govoriti predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako treba HDZ će podići kredit za izbore

Podsjetimo, mediji su ranije nagađali kako bi u trenutku kada se na sud pošalje optužnica protiv HDZ-a, uz nju trebao biti i zahtjev da se stranci na vlasti zabrani raspolaganje imovinom kako bi se osigurala sredstva za naknadu štete državi. Navodno bi u tom slučaju HDZ mogao ostati bez novca za izbore.

Iz HDZ-a su poručili kako su to ''neutemeljene spekulacije i potpune laži kojima se grubo manipulira javnošću i nanosi veliku štetu Hrvatskoj demokratskoj zajednici''. Dodali su da će u slučaju zabrane raspolaganja imovinom stranke predizborne troškove pokriti kreditnim zaduživanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110260216006 arti-201110260525006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo