DOBRE VIJESTI / Stanovnici Lijevih Štefanki više neće morati na posao u četiri ujutro: Vraća se autobus

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

U selo se vraća autobusna linija, ali neće voziti vikendom

28.11.2018.
8:28
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je naša reporterka Aida Šukurica u Direktu objavila priču o prometno odsječenim stanovnicima sela u Pokupskom koji moraju svako jutro po mraku hodati šest kilometara do najbliže autobusne stanice, stiže dobra vijest.

Autobus bi ponovno trebao krenuti 3. prosinca i prevoziti stanovnike tih šest kilometara od Lijevih Štefanki do Žužić Brda. RTL Direkt je doznao da su u Zagrebačkoj županiji i Općini Pokupsko pronašli način financiranja prijevoza iako su prije desetak dana rekli da ništa ne mogu i da novca nema.

Novi autobus neće voziti vikendom, ali stanovnicima Lijevih Štefanki je najvažnije da radi posla više neće morati ustajati u četiri sata ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, žive 43 kilometra od glavnog grada, a da bi u Zagrebu u osam ujutro bili na poslu - iz kuće su morali kretati po mrklom mraku u četiri ujutro.

Stvarnost je to ne samo stanovnika Lijevih Štefanka, nego i još nekoliko sela na području Pokupskog - otkad je prije nešto više od mjesec dana ukinuta autobusna linija broj 373 Lukinić brdo - Velika gorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autoprijevoznik je tada objašnjavao da je linija ukinuta jer je imala premalo putnika i nije bila komercijalno isplativa.

Mnogi od stanovnika bili su bijesni jer rade u Zagrebu i da bi na radno mjesto stigli na vrijeme – moraju se probuditi u tri sata i pješačiti pola sata da bi stigli na autobus u 4:20, a isto vrijedi i obrnuto pa kući s posla stižu nakon 19 sati. 

No, od 3. prosinca više neće morati po mraku hodati šest kilometara do najbliže autobusne stanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo