Sredstava protiv komaraca nema, evo kako si možete pomoći sami

Najezda komaraca u Osijeku i širem području već krajem travnja je iznenadila veledrogerije, koje se nisu pripremile za potražnju za raznim preparatima protiv uboda tih letećih napasnika.

3.5.2013.
10:00
VOYO logo

Budući da su sredstva protiv komaraca skupa (najtraženija vrsta preparata stoji od 55 do 75 kuna), a budući i da će problem s komarcima vjerojatno trajati čitavo ljeto, Glas Slavonije je objavio savjete kako si sami možete pomoći i riješiti se ovih napasti.

Planirajte izlaske: Ako je moguće, organizirajte svoje aktivnosti na otvorenome u doba kada komarci nisu toliko aktivni, a najaktivniji su u sumrak i zoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rabite ventilator: Pomoću ventilatora uistinu ćete lako držati komarce dalje od svojega tijela. Postavite ga na mjesto da puše od vas, a ne u vas, i komarci neće moći doći do vaše kože. Komarci slabo lete i nisu u stanju obraniti se od puhanja ventilatora.

Mudro odaberite odjeću: Odjenite udobnu odjeću svijetle boje. Također je preporučljivo da odjenete odjeću gušćeg tkanja kako biste spriječili prodiranje komarca kroz tkaninu, ali jednako će učinkovito biti i slojevito odijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvodi za zaštitu: Većina proizvoda za zaštitu od komaraca sadrži DEET (dietiltoluamid), koji štiti od uboda komaraca. No budite sigurni da ga pravilno primjenjujete jer inače zaštita neće biti učinkovita i morat ćete ponavljati postupak. Kada je riječ o odabiru proizvoda, za odrasle uzmite onaj koji sadrži 30 posto DEET-a, a za djecu se posavjetujte s pedijatrom. Najvjerojatnije će vam preporučiti proizvod s deset posto DEET-a. (za djecu od rođenja pa sve do navršene dvije godine nije uputno rabiti bilo koji preparat protiv komaraca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo