NAVALI NARODE: / Država prodaje Mercedes Banskih dvora i Audi koji je vozio šef Vrhovnog suda

Image
Foto: Screanhoot/HRT

Država ovih dana prodaje svoj korišteni vozni park. Nude štošta, no kupci su oprezni i kako ne bi kupili "mačka u vreći" uz sebe vode i automehaničare.

20.11.2015.
8:53
Screanhoot/HRT
VOYO logo

Vozni park ministarstava i ostalih državnih institucija ovih je dana na prodaju. Kupci obilaze 213 vozila kako bi ih proučili i u subotu krenuli na licitaciju. "Početna cijena je određena sukladno stanju vozila. Ima različitih vozila, od karambola, nekompletnih do potpuno ispravnih vozila", kazao je za HRT Mario Perić, voditelj javne držabe.

I zaista ima svega, pa se tako među vozilima našao i Mercedes s iskustvom Banskih dvora, ili primjerice kamion koji je razvozio poštu. Najjeftinije vozilo ima početnu cijenu od 400 kuna, a najskuplji je Audi A8 kojeg je vozio predsjednik Vrhovnog suda i početna cijena mu je 46 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa bez mehaničara

Kupnja se odvija po principu višeno - kupljeno pa kupci nisu u prilici upaliti automobil ili ga provozati, piše HRT. Stoga su mnogi došli u društvu automehaničara. Njihovo oko ipak najbolje može procijeniti vrijedi li vozilo iznos koji se za njega traži.

"Isto k'o Loto, netko dobije, a netko izgubi", uspoređuje dražbu jedan kupac sa smješkom dodajući kako ih na Lotu većina ipak izgubi. No, ističe da je baš stvar u sreći jer se može dogoditi da je vozilo preskupo s obzirom na stanje. Točno tako. Stoga su možda najsigurniji oni koji će vozila kupovati za dijelove. A u ponudi ima i takvih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POVOLJNO! /

Država prodaje 213 vozila

Image
POVOLJNO! /

Država prodaje 213 vozila

HRT/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo