SRAMOTNA OBJAVA POZNATOG KOLUMNISTA: / 'Prije 23 godine počelo Prvenstvo Republike Srpske Krajine u lakoj atletici'

Image
Foto: PIXSELL / screenshot

Kolumnist Indexa i sveučilišni profesor dr.sc. Goran Vojković grubo se narugao zbjegu Srba s područja samoproglašene Republike Srpske Krajine koji je uslijedio nakon 'Oluje'

4.8.2018.
21:17
PIXSELL / screenshot
VOYO logo

Na današnji dan, kada je prije 23 godine započela oslobodilačka vojno-redarstvena akcija 'Oluja' i uoči sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, poznati kolumnist portala Index i profesor na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, dr.sc. Goran Vojković, objavio je na svome Twitteru objavu koju je očito smatrao prigodnom, a i duhovitom povodom godišnjice 'Oluje'.

Image
NA DANAŠNJI DAN POČELA JE OLUJA: /

Za samo 84 sata Hrvatska vojska oslobodila je petinu okupiranog teritorija

Image
NA DANAŠNJI DAN POČELA JE OLUJA: /

Za samo 84 sata Hrvatska vojska oslobodila je petinu okupiranog teritorija

Dr.sc. Vojković osvrnuo se, naime, na bijeg, odnosno zbjeg Srba s područja samoproglašene Republike Srpske Krajine koji je uslijedio nakon 'Oluje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O, da itekako se treba sprdati s njima."

S odvažnim povijesnim odmakom od skoro četvrt stoljeća, dr.sc. Vojković napisao je u svome tweetu: "Na današnji dan prije 23 godine je počelo Prvenstvo Republike Srpske Krajine u lakoj atletici, poznato i kao bežanija. Bili su nezaustavljivi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegov nezreli komentar bez imalo pobjedničkog dostojanstva (u zbjegu je bilo i ljudi - ponajprije staraca i djece - koji su ondje završili ni krivi ni dužni) mnogi su reagirali napisavši mu da je bezosjećajan te da njegova "doskočica" nije nimalo smiješna.

Na to je odbrusio s još više inata: "A koji kua su imali dizati pobunu, blokirati ceste, ostaviti Dalmaciju bez struje i svima nama uzeti godine života pretvorenog u životarenje? A onda pred tenkovima, kada su odbili Z4, bježali kao zecovi. O, da itekako se treba sprdati s njima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S bežanijom agresora i pobunjenika možemo se sprdati"

Na upit jednog komentatora bi li mu bilo smiješno i da netko sprda bijeg iz Vukovara, dr.sc. Vojković nepokolebljivo je ostao pri tome da se ruga ljudima koji su onomad bili u zbjegu, bez obzira bili agresori i pobunjenici ili nedužni civili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek zaboravljate osnovnu stvar - agresija je bila na Hrvatsku, pa se s bežanijom agresora i pobunjenika uredno možemo sprdati. A i vi se slobodno sprdajte ako Hrvatska napadne Šumadiju i izgubi. Neće nam smetati", napisao je Indexov kolumnist na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo