Spremacica u ulozi medicinske sestre i u Novom Marofu, Lidiji Mraz prijetili smrcu

Slucaj Lidije Mraz dobio je novi nastavak. Spremacica bjelovarske bolnice koja tvrdi da je morala sudjelovati u operaciji, sad otkriva da su joj telefonom prijetili smrcu.

10.9.2014.
19:49
VOYO logo

Lidija Mraz kaze kako joj je prije dva tjedna u vecernjim satima nepoznati zenski glas telefonom prijetio smrcu.

'Rekla je na kraju, ako te ja uhvatim ja cu te rastrgat i ubiti. Isto pogrdna rijec - pijana. Mislim, ne zelim sad ponavljati njene vulgarne pogrdne rijeci', kaze gospoda Mraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijetnju je shvatila ozbiljno i prijavila je policiji. Tjedan dana kasnije drugi poziv. Tad je, kaze, prepoznala glas - bila je to navodno punica jednog od lijecnika koji je operirao kad je u sali bila i gospoda Mraz.

Novi dokaz protiv bolnice

'Ona je tvrdila da ona nije uputila te prijetnje i da je stalno obilazi policija. Medutim ja sam je prepoznala po glasu. A sad recite ljudima tko je ta zena. To je ista osoba koja me je zvala'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin odvjetnik pripremio je novi dokaz protiv bolnice - fotografiju s operacije navodno iz 2004.

‘'Dakle, ovdje je jedna zena koja je ocito sudionik operacije, a po zanimanju je spremacica. Kako to znam? Pa rekla mi je gospoda Mraz, to je njena kolegica. To ide u prilog tezi da su ljudi u bjelovarskoj bolnici po zanimanju spremacice premanentno angazirane na poslu koji ne bi smjele obavljati', rekao je RTL-uVladimir Gredelj, odvjetnik Lidije Mraz.

Iz bolnice nema komentara dok ne dobiju nalaz inspekcije Ministarstva zdravlja.

Nova prijava iz Novog Marofa

Slucaj Mraz jos nije dobio epilog, a vec je stigla nova prijava - spremacica u ulozi medicinske sestre, ovog puta u Novom Marofu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Iako ima ugovor kao spremacica, ona metlu nije vidjela nekoliko godina, vec radi s medicinskim sestrama zdrvstvenu njegu i sve ostale postupke'.

U potpisu ogorcene i vec beznadne radnice i same, cini se, zele raditi medicinske poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ravnatelj Mladen Smoljanec u vise je navrata upitan zasto neki imaju tu mogucnost, a neki drugi ne, ali odgovora nije bilo...", napisale su radnice Sluzbe za palijativu i kronicne bolesti Novi Marof.

Stara, nevazeca praksa

U bolnici sve demantiraju, ali spominju staru, danas nevazecu praksu.

Nenad Kudelic, zamjenik sanacijskog upravitelja Opce bolnice Varazdin izjavio je:

‘'Mogu vam reci da je po prijasnjim propisima koji vec ne vrijede jedno vrijeme, moguce da se spremacice doskoluju i da rade u bolnicama kao njegovateljice. Sadasnji propisi to ne dozvoljavaju i one ne rade te poslove'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremacica Mraz i dalje je na bolovanju, a s odvjetnikom koji se sam angazirao na slucaju, priprema se za daljnju borbu da dokaze svoju istinu. http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/1320962/spremacica-radi-kao-medicinska-sestra-i-u-novom-marofu/

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo