ŠPRAJCU NIJE PROMAKLO DA JE HDZ MAKNUO MANOLIĆA SA SLIKE: / 'Recite vi, tko je to nekad retuširao fotografije i s njih izrezivao nepodobne?'

Image
Foto: RTL

'Savez komunista, naravno. Možda čak i drug Manolić osobno. Tko danas to isto radi? Hrvatska demokratska zajednica i neki novi drug tj.

17.6.2020.
23:28
RTL
VOYO logo

Obilježavajući 31. obljetnicu osnivanja, HDZ je na svom Facebooku objavio i fotografiju sa skupa na Jarunu. No s fotografije su izrezali Josipa Manolića, na što se u svom komentaru brutalno osvrnuo Zoran Šprajc

"Na današnj dan, 17. lipnja, svečano slavimo osnivanje HDZ-a koji se prije 31 godinu okupio u prostorijama nogometnog kluba 'Borac' na Jarunu. Do osnivanja HDZ-a došlo je kad je rukovodstvo Saveza komunista odlučilo da je pametnije da se podijeli na dvije stranke pa koja god pobijedi, pobijedili su naši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su to doba osnivači HDZ-a mahom bili bivši članovi Saveza komunista kao što su i danas osnivači Domovinskog pokreta mahom bivši članovi HDZ-a, što samo potvrđuje kako se povijest ponavlja, ali da od tog ponavljanja nitko nije pametniji.

A da je doista riječ o jednoj te istoj partiji, govori i fotografija s te čuvene osnivačke Skupštine HDZ-a. Na njoj je jedan od osnivača ugledni partijski rukovodilac, šef zatvorskog sustava u Savezu komunista, drug i gospodin Josip Manolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, na službenim stranicama HDZ-a, gdje se ponosno koči ta ista fotografija, Manolić je s fotografije izrezan. Nema ga. Kao da ga nikad nije ni bilo. Ne postoji. I sad recite vi tko je to nekad retuširao fotografije i s njih izrezivao nepodobna lica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savez komunista, naravno. Možda čak i drug Manolić osobno. Tko danas to isto radi? Hrvatska demokratska zajednica i neki novi drug tj. gospodin Manolić koji u njoj danas živi i radi. A da se danas s te slike izreže drug Manolić vjerojatno bi se složio i sam gospodin Manolić.

Uglavnom povodom tog događaja vrh HDZ-a se svake godine na ovaj dan okupi na prigodnoj veselici i nogometnoj utakmici. Narod gleda kako kome stoji plavi stranački dres, tko se udebljao od prošle godine, a tko pazi na liniju, hoće li tko krivo uklizati šefu stranke, tko psuje na golmana, a tko zdušno bodri s tribina. Svečani susret počeo je večeras u 19 sati. Naravno, ovogodišnje slavlje utemeljenja stožerne hrvatske stranke proteklo je u kampanjskoj atmosferi. Miroslava Škoru je uputio na Ministarstvo sreće, a Davora Bernardića da ne bježi od sučeljavanja", ističe Šprajc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo