ŠPRAJC OPET RAZVALIO: / 'Izraelci su Hrvatskoj ponudili drek, ali su rekli - ej, to vam je slatki drek, a mi smo ga s guštom pojeli'

Image

'S druge strane, Amerikanci su Hrvatskoj opet očitali lekciju o tome što znače državne institucije', rekao je Šprajc

16.1.2019.
8:05
VOYO logo

Zoran Šprajc u sinoćnjem je RTL Direktu ponovno prokomentirao aktualni MORH-ov fijasko s nabavom borbenih zrakoplova. Fokus je ovaj put bio na na signalima upozorenja koji su stizali od Amerikanaca, a u kojima se Hrvatskoj govorilo da će Izrael teško dobiti dozvolu za prodaju aviona.

"Hrvati iz nekog razloga potpuno zanemaruju ta američka upozorenja i slijepo vjeruju Izraelcima da će dobiti tu dozvolu, jer, kazao je ministar, Izrael je imao nekakvo američko predodobronje koje nitko nije vidio i za koje ne znamo na što se zapravo odnosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, Izraelci su Hrvatskoj ponudili drek, ali su rekli 'ej, to vam je slatki drek', a mi smo ga s guštom pojeli. S druge strane, Amerikanci su Hrvatskoj opet očitali lekciju o tome što znače državne institucije.

Dakle, ako je neki ćato u američkom veleposlanstvu u Zagrebu, hrvatskom pomoćniku ministra, što je otprilike ista razina, jasno sugerirao da Izrael neće dobiti tu dozvolu, onda će tako i biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira što se hrvatski ministar obrane vozio u avionu s američkim ministrom obrane i što su oni tom prilikom o nabavi izraelskih aviona srdačno ćaskali, što je ovih dana ministru Krstičeviću jedan od glavnih argumenata u svoju obranu. Jer u hrvatskom mentalnom sklopu ćaskati u avionu s nekim važnim čimbenikom ili sjediti s njim u počasnoj loži Dinama ili brstiti janjetinu kod Macole, rješava svaki problem.

Nažalost, Amerikanci nemaju ni Dinamo ni Macolu, ali zato imaju državu u kojoj je riječ nekog ćate riječ države. Ma koliko ministar s ministrom visoko letio", komentirao je Šprajc sinoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim svog komentara Šprajc se jučer pohvalio i s dva nova aviona u svojoj eskadrili. Za razliku od prvog, nisu nabavljena u kutiji s dječjim igračkama, nego u zagrebačkom Tehničkom muzeju, ali i dalje lete bolje od ovih Krstičevićevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šprajcovu odjavu pogledajte ovdje.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo