velikodušan potez / Sportski novinari u Splitu organizirali akciju 'Tone hrane za splitske beskućnike'

I dok se neki sramote i razbacuju hranom, ostali sportaši na Poljudu sudjelovali su u donaciji hrane i drugih potrepština

13.12.2018.
21:00
VOYO logo

Na današnji blagdan Svete Lucije grupa splitskih novinara organizirala je humanitarnu akciju “Tona hrane za splitske beskućnike”. 

I dok su brojni građani, sportaši i sportski klubovi mislili na najpotrebitije, javnost su šokirale fotografije privatne zabave hajdukovih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pršut na čelo u maniri Željka Keruma i zabava trojice nogometaša Hajduka uz alkohol i kockanje nisu dobro primljene u javnosti. Zbog toga je klub već najavio sankcije igračima koji su se na privatnoj zabavi raspojasali. 

I dok se neki sramote i razbacuju hranom, ostali sportaši na Poljudu sudjelovali su u donaciji hrane i drugih potrepština udruzi Most koja skrbi za beskućnike I najsiromašnije građane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nemam riječi, puno srce svega, ovo je čudo za vidjeti”, oduševljen je Ante Jurišić, korisnik skloništa udruge 'Most'. 

“U prihvalištu je smješteno 35 ljudi, a kroz socijalnu samposlugu koju koriste 120 ljudi, dakle recimo 150 do 160 korisnika”, kaže Dado Lelas, udruga “Most”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmu godinu zaredom splitski novinari uspjevaju animirati građane, sportaše i sportske klubove da daruju. Vjeruju da su premašili lanjski rekord od 82 tisuće kuna donacija. 

“Ako vam dođe bakica i donese konzeru jer toliko može, ne može više, onda mogu svi, dakle ljude treba samo organizirati i potaći da dođu i da skupe par kilograma riže, tjesetinena, na koncu kad je veliki broj ljudi onda se toga puno i skupi”, govori Tomislav Gabelić iz grupe splitskih sportskih novinara “4N”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikodušna je ovih dana i županija koja obilazi udruge i socijalno ugrožene. 

“Ukupno ćemo proći preko 30 udruga iz Splitsko-Dalmatinske županije koji se bave socijalnom sferom brige o najpotrebiijama. Uveli smo i novinu - obilazak socijalno najugroženih obitelji”, ispričao je Blaženko Boban, splitsko-dalmatiski župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaki poklon, pa poklon i riječju i mala čestitka ovih dana je jako lijep i srcu drag”, ispričao je Damir Smajo, predsjednik Županijske udruge slijepih, Split. 

U vrijeme darivanja svaki mali znak pažnje dobro dođe onima koji nemaju puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo