prosvjedi protiv ubera / Splitski taksisti poručili kolegama diljem Hrvatske: 'Spremni smo doći na Markov trg!'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nešto više od trideset taxi vozača sa ST tablicama okupili su se ispred naplatnih kućica na ulazu u auto-cestu u Dugopolju

21.6.2017.
16:00
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski taksisti pridružili su se kolegama iz cijele Hrvatske koji od srijede ujutro prosvjeduju protiv tvrtke Uber, piše Slobodna Dalmacija. 

Od srijede ujutro taksisti u brojnim hrvatskim gradovima blokiranjem pojedinih ulica ukazuju Ministarstvu prometa i Vladi na problem ilegalnog konkurenta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više od trideset taxi vozača sa ST tablicama okupili su se ispred naplatnih kućica na ulazu u auto-cestu u Dugopolju, parkirali su se uz rub ceste, postavili oznake i mirno prosvjedovali nekih dva sata.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Iz Ubera poručili: 'Blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada'

>>Taksisti prosvjeduju protiv Ubera: 'U Vukovarskoj ostajemo do daljnjega!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Promet u Vukovarskoj se normalizirao: Uber urnebesnim tweetom iskoristio prosvjed taksista

Unatoč tomu, taksisti iz Splita tvrde da su zbog svojih uvjerenja spremni doći i na Markov trg. "Mi smo legalisti i nećemo stvarati probleme u prometu, ni domaćima ni turistima. Nećemo blokirati kućice, već samo upozoravamo na problem koji nas muči", rekao je jedan od taksista za Slobodnu Dalmaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvije tisuće i sto taksista u Hrvatskoj obavlja ovu uslugu po svim propisanim zakonima, plaćamo sve zadane dozvole, ispunjavamo sve uvjete, punimo državnu kasu, a onda se pojave Uberovci i samo uz aplikaciju prevoze putnike. I ovim činom ukazujemo na ilegalne taxiste, a kako čekamo već osam mjeseci da nešto država napravi, izašli smo na ulicu tražiti svoja prava", rekao je Lovre Čatipović, predsjednik Ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika Split.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo