Pitka voda besplatno /

Splitska ulica desetljećima trošila vodu ilegalno: platit će samo dug za posljednjih pet godina

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

U Splitu je otkriveno više od 20 ilegalnih priključaka za korištenje pitke vode, koji se svi nalaze u istoj ulici, čime su stanovnici trošili vodu na račun drugih

4.11.2017.
17:33
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

U nedavnoj akciji djelatnici "Vodovoda i kanalizacije", tvrtke koja je zadužena za opskrbu splitskih kućanstava pitkom vodom, otkriveno je da su građani predjela Kamen već godinama, možda i desetljećima koristili vodu, a da za to nitko nije znao, donosi Slobodna Dalmacija.

Otkriveno je više od 20 ilegalnih priključaka, koji se svi nalaze u istoj ulici, čime su stanovnici tog kvarta trošili vodu na račun drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od njih su unatoč tome plaćali svoju potrošnju na famozni račun "Vodovoda i kanalizacije", zvan "sedam petica", koji je služio naplati potrošnje onih koji nisu imali papirima potkrijepljen priključak. Sve te uplatnice će se povjeriti u financijskom sektoru i priznat će se kod naplate zaostataka, javlja Slobodna Dalmacija.

Zakonska mogućnost da se njihova, ilegalna potrošnja vode naplati odnosi se samo na zadnjih pet godina, a sve prije toga, što je možda trajalo i desetljećima, palo je u zastaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska tvrtka izaći će u susret "ilegalcima" i omogućiti im plaćanje duga u mjesečnim obrocima. Ukupan iznos za zadnjih pet godina korištenja vode po kućanstvu će iznositi između deset i petnaest tisuća kuna. Uz to, kućanstva će morati platiti novi, legalni priključak, čija je cijena oko tri i pol tisuće kuna. Za sada je za legalni priključak stiglo 20 zahtjeva, a trebalo bi ih još biti desetak.

Međutim, nije samo kvart Kamen problematičan, otkrila je Danijela Pranić, glasnogovornica "Vodovoda i kanalizacije" za Slobodnu Dalmaciju. Mogući "ilegalci" skrivaju se i u drugim kvartovima poput Podstrane, predjela Splita za koji se također sumnja da postoji velik broj ilegalnih priključaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo