PRESICA MUP-A /

Splitska policija demantirala organizatore prosvjeda: 'Na Rivi je bilo 15, a najviše 18 tisuća ljudi'

"Došli smo do okvirnih podataka i statistike koju želimo istaknuti. Prema našoj procjeni do 18 sati na Rivi je bilo oko 15.000 ljudi, a do 19 sati skup je rastao"

13.4.2018.
9:46
VOYO logo

U četvrtak se na splitskoj Rivi održao prosvjed protiv ratifikacija Istanbulske konvencije ali policija nije izlazila s detaljnijim podacima o broju sudionika.

Napomenimo i to kako organizatori ističu da je jučer na Rivi bilo oko 70.000 ljudi, ali sasvim je očito da je ta brojka dosta manja budući da je samo dio splitske šetnice bio popunjen, a prema službenom izračunu MUP-a na Rivu može (na njezinu slobodnu površinu, dakle ne računajući bašte, zelene površine i klupe) stati 40.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PU Splitsko-dalmatinske oglasili su se u petak na presici, a više pogledajte u videoprilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neposredno nakon saznanja da će se prosvjed održati krenuli smo u organizaciju s udrugom Benedikt i gradskim službama. Organizaciju smo doveli do toga da nakon prosvjeda nismo zabilježili niti jedan značajniji incident. Radilo se o odličnoj suradnji sa svih strana. Napominjem i to da se istovremeno s prosvjedom na obližnjoj Matejuški održavalo okupljanje protuprosvjednika u organizaciji udruge Domine koji su znakovito upozorili na problem nasilja prema ženama. Bez obzira na sve skup je prošao mirno", kazao je Slobodan Marendić načelnik Policijske uprave Splitsko dalmatinske.

Dodao je kako jučer policija nije izlazila s podacima o broju sudionika na prosvjedu jer su se prikupljale svi relevantni materijali poput slika i snimki.

"Došli smo do okvirnih podataka i statistike koju želimo istaknuti. Prema našoj procjeni do 18 sati na Rivi je bilo oko 15.000 ljudi, a do 19 sati skup je rastao i u jednom trenutku moguće je da je okupljenih bilo i 18.000", zaključio je Slobodan Marendić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo