'Razlika je iz čega gledate' / Split parking danima reklamirao popuste do 30 posto, a onda su ponovno izračunali...

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Borna Filic/PIXSELL

Plaćate 30 posto skuplje, a 23 posto jeftinije, objasnio je direktor Split parkinga Marko Bartulić

14.3.2019.
14:40
Ivo Cagalj/PIXSELL, Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Danima se po lokalnim portalima i radijskim postajama u Splitu 'vrtjela' reklama Split parkinga u kojoj su korisnicima svoje aplikacije obećavali 30 posto popusta, piše Splitski dnevnik.

Nakon par dana reklame su naglo nestale, a nove koje su se pojavile nude "do 23 posto" popusta. Kako je do ove greške došli i je li moguće da se Split parking muči s izračunavanjem postotaka, Splitski dnevnik pitao je direktora Marka Bartulića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlika je iz čega gledate. Plaćate 30 posto skuplje, a 23 posto jeftinije. Ako uzmemo najnižu cijenu od tri kune, na nju se dodaje naknadu teleoperatera od 89 lipa i kad od tih 3.89 oduzmete tri kune, to je 23 posto jeftinije. Kad gledate s druge strane, plaćate 30 posto skuplje. Kriva je bila interpretacija, namjera je identična. Cilj je izbaciti plaćanje naknade teleoperaterima, nema potrebe da se to plaća preko SMS-a", kazao nam je Bartulić.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tehnički nismo pogriješili"

S pojašnjenjima nisu išli, kaže Bartulić, jer tehnički nisu ni pogriješili – u originalnoj reklami je pisalo "do 30 posto".

Inače, Split parking aplikacija olakšava pronalazak najbližeg slobodnog parkirnog mjesta u Splitu, štedi vrijeme i novac te omogućava maksimalno korištenje postojećih parkirnih mjesta i kapaciteta.Aplikacija ima preko 20 tisuća jedinstvenih korisnika, a dostupna je za sve pametne uređaje te se besplatno može preuzeti u App Storeu i Google Play trgovini. Aplikacija također omogućava navigaciju do odabranog parkirnog mjesta i parkinga, a korisnici mogu anonimno prijaviti i nepropisno parkiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo