Što nas tek čeka na ljeto? / Splićanka nije mogla doći k sebi nakon što je dobila račun za kavu, a posebno ju je iz takta izbacio jedan detalj: ‘Nećeš je ni dobiti‘

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL/ilustracija

Veliku kavu s mlijekom platila je 3,20 eura, odnosno 24,11 kuna, a uz objavu računa napisala je 'Ne budite kao ja'

24.3.2023.
8:01
Borna Filić/PIXSELL/ilustracija
VOYO logo

Kava je u Hrvatskoj postala luksuz, a jedna se Splićanka nedavno u Facebook grupi Mame Splitsko-dalmatinske županije požalila na cijenu kave koju je popila u centru grada na Pjaci, prenosi Slobodna Dalmacija.

Veliku kavu s mlijekom platila je 3,20 eura, odnosno 24,11 kuna, a uz objavu računa napisala je 'Ne budite kao ja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispod računa zaredali su se razni komentari. I dok se jedni slažu s njom, drugi opravdavaju situaciju.

"Meni nije jasno... Pjaca... Riva... Ne znam čemu se čudite...Za nas je to previše, ali doći će sad turisti“, jedan je od komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to i gore, Grad digao cijenu komunalija, a smanjili kapacitete i broj stolova. Tko preživi od ugostitelja, pričat će“, drugi je komentar.

'Svaki kafić ima cjenik'

Na računu je bilo istaknuto da u cijenu nije uračunata napojnica, a ljutita Splićanka je kratko i jasno poručila: ‘Nećeš je ni dobiti‘. Neki su komentirali i to. "Meni su ovakve poruke gadljive na računima i ako isto piše iz inata neću ostavit ni lipu. Napojnica je dobra volja, poklon za ekstra uslužnost i kvalitetu konobara, a ne prošenje ‘daj babi kunu‘. Na kavu od eura ostavit ću i pola cijene za uslugu, ali na ovoliko ne, jer je napojnica itekako uključena“, jedan je od komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki kafić ima cjenik, prema tome sami ste krivi, ne opravdavam cijenu, ali to su činjenice, svatko ide tamo gdje mu je ok i za što ima novca, vi ih očito imate, pa ne shvaćam čemu kukanje, možda sam okrutna, ali tako je“, zaključila je jedna gospođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo