Uz podršku Keruma /

Splićanima manje plaće: Opara povećava prirez na maksimalnu stopu

Image
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Uz podršku Željka Keruma odnosno HGS-a Split će od 1. studenog imati novu stopu prireza, koja će biti povećana sa sadašnjih deset na maksimalnih 15 posto

6.9.2017.
8:01
Miranda Čikotić/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Krstulović Opara je prijedlog uputio gradskim vijećnicima koji će o istom, kao i novom proračunu, odlučivati u ponedjeljak. Proračun je "težak" 806 milijuna kuna, što je oko 60 milijuna više nego prethodni, donosi Sloodna Dalmacija.

Prirez je pokušao podići i prethodni gradonačelnik Ivo Baldasar, koji tada, u trećoj godini mandata, nije naišao na potporu partnera. Ovaj put, čini se, to neće biti problem, tvrdi gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim da ovaj grad stagnira. Svjestan sam svoje političke odgovornosti i da to moram napraviti na samom početku, a ne kao što je to moj prethodnik pokušao u trećoj godini mandata kada je htio sanirati vlastite loše financijske poteze. Oni koji dobro žive i privređuju trebaju biti solidarni s onima koji to ne uspijevaju. Ovo je zapravo socijalni potez jer će pogođeni, i to neznatno, biti oni s najvećim plaćama. Ostali to neće ni osjetiti jer najveći broj građana neće biti obuhvaćen tom promjenom", izjavio je Krstulović Opara za Slobodnu Dalmaciju.

Prihod proračuna time će se povećati za 17 milijuna kuna, čime će gradonačelnik za 2018. nabaviti sredstva za kupnju udžbenika svoj osnovnoškolskoj djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritiku na najavljenu mjeru izrazio je Most. "Razočarani smo smjerom i vizijom koju nudi splitska koalicijska većina. Ovako gradonačelnik može biti svatko”, izjavio je vijećnik Ante Čikotić te dodao: "U ovu koalicijsku vlast nismo imali povjerenja od samog početka, ostavili smo vremena da vidimo kako će se razvijati situacija, međutim ne događa se ništa novo. Doduše, iluzorno je očekivati od onih kojima je ista polazna i dolazna točka javnog djelovanja, a to je nesposobnost, da dožive unutarnju revoluciju i započnu skrbiti o javnim potrebama i dobru građana", javlja Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo