Požar obuzdan /

Spekulacije o nevjerojatnom uzroku velikog požara: je li kobno bilo korištenje pirotehnike na svadbi?

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Pojavljuju se spekulacije o mogućem uzroku požara koji je u subotu buknuo kod Podgore te se proširio prema Parku prirode Biokovo

19.6.2017.
17:06
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Prve neslužbene informacije ukazuju da bi uzrok požara moglo biti korištenje pirotehnike na jednoj svadbi, donosi Jutarnji list.

Je li se dogodio nevjerojatan splet okolnosti tek treba utvrditi, no vrijeme nastanka požara i korištenja pirotehnike na svadbi u jednom obližnjem hotelu se poklapaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska istraga je u tijeku, a vatrogasci su uspjeli obuzdati požar, koji više nije opasan za kuće Podgorana. U pomoć su pristigli kanaderi, kao i pripadnici Oružanih snaga. Podsjetimo, zbog požara koji se strahovito proširio utjecajem vjetra, i to sve do Parka prirode Biokovo, evakuirani su gosti više hotela koji se nalaze u blizini.

Zbog požara maturanti s tog područja nisu mogli pisati današnji ispit državne mature iz hrvatskog jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požarište je obišao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, koji se zahvalio gasiteljima na iznimnom angažmanu kako bi se požarište čim prije saniralo.

U gašenju požara trenutno sudjeluje 75 pripadnika Oružanih snaga iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske, te četiri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, kao i oko 350 vatrogasaca s makarskog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo