Spava u Caritasu i stopira da bi bila s bolesnim sinom

Petogodišnji Jan Prenosil iz Grubišnog Polja rođen je s teškom bolesti srca, takozvanim hipoplastičnim lijevim srcem.

2.8.2011.
14:23
VOYO logo

"S Janom uvijek putujem u München, a za smještaj i troškove puta snalazim se sama. Vrijeme koje Jan provede u bolnici u Zagrebu ja također provedem s njim. Smještaj najčešće pronađem u prostorijama Caritasa u Zagrebu, gdje ponekad provedem i po tri mjeseca", priča svoju potresnu priču Janova majka Sanja.

Upravo je toliko Jan nakon predzadnje operacije, obavljene u rujnu prošle godine, proveo u bolnici. Njegova je majka, koja je nezaposlena već nekoliko godina, preko brojnih udruga tražila pomoć od grada kako bi uz svog sina mogla biti u najboljim mogućim uvjetima, no pomoć još uvijek nije stigla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle je godine od 13. rujna do 23. prosinca bio u bolnici. Nakon operacije dobio je epileptički napadaj, bio je cijeli natečen i trebalo je obaviti još niz pregleda. Ja sam za to vrijeme spavala u Caritasu, a kada sam morala kući u Grubišno Polje, u Zagreb bih se ponovno vraćala autostopom", ispričala je Sanja.

Inače, u KBC-u Rebro smještaj za roditelja koji bi bio uz bolesno dijete stoji 500 kuna dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jan je posljednju operaciju imao 13. svibnja, kad mu je ugrađen pacemaker. U posljednjih 5 godina bio je na čak pet operacija. U dobi od samo 13 dana podvrgnut je prvoj operaciji, a s četiri mjeseca je već bio na drugoj. Na Jana, osim majke, paze i njegovi baka i djed, a ima i starijeg brata koji će uskoro krenuti u školu.

Ovoj bi hrabroj maloj obitelj život zacijelo bio lakši kad bi Janova majka do Münchena, kao i do Zagreba mogla stići bez problema te da u tim teškim trenucima ima barem pristojan smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato molimo sve one koji su u mogućnosti da svojim uplatama na broj žiro računa 2360000-3115565395 u Zagrebačkoj banci pomognu Sanji u ovoj teškoj borbi za život njenog sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo