velika investicija / Špansko dobiva svoj trgovački centar s preko 70 trgovina: investitor velikog projekta nije poznat

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Lideru vrijednost investicije procjenjuju na oko 150 milijuna eura, no nije poznato tko će financirati projekt

18.5.2018.
13:13
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu je započelo rušenje nikad dovršenog trgovačkog centra Lederc u naselju Špansko. Neuspješna investicija francuskog maloprodajnog lanca zapela je na administrativnim problemima, no cijeli taj prostor uskoro bi trebao biti preuređen, piše Lider.

Leclerc se 2002. povukao iz Hrvatske, odustavši i od tog projekta, i od hrvatskog tržišta, a zemljište je kupio Agrokor. Budući da Todorić nije našao partnera za projekt, navodi Lider, prodao je objekt i zemljište, koji je potom godinama stajao kao ruglo, a o njegovoj sudbini nije se ništa znalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Lider, tvrtka Heta prodala je spomenuti prostor zagrebačkoj tvrtki Sensa Nekretnine, koja će na tom mjestu navodno izgraditi Trgovački centar Špansko. On bi trebao imati 30.000 kvadratnih metara, a sadržavat će oko 70 trgovačkih prostora, multipleks kino s devet projekcijskih dvorana te razne zabavno-ugostiteljske sadržaje. 

U Lideru vrijednost investicije procjenjuju na oko 150 milijuna eura, no nije poznato tko će financirati projekt. Naime, Sensa Nekretnine novoosnovano su poduzeće s tek 30.000 kuna kapitala, piše Lider.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo