SPALADIUM ARENA: / Banke svoja potraživanja od 600 milijuna kuna prodaju za 60

Image
Foto: PIXSELL, Davor Puklavec

Erste, UniCredit i Zagrebačka banka svoje potraživanje od 600 milijuna kuna, koje imaju po kreditima koje su dale za izgradnju Spaladium Arene, prodaju za 60 milijuna kuna, javlja Slobodna Dalmacija

16.12.2015.
15:50
PIXSELL, Davor Puklavec
VOYO logo

"Pozivam Grad Split i državu da osiguraju taj iznos. Otkupom bančinih hipoteka, i to za samo jednu desetinu njihove vrijednosti, u stečaju tvrtke "Sportski grad TPN" koja je vlasnik Arene, preuzeli bi vrijednu nekretninu. Ujedno, lokalni proračun više ne bi bio u opasnosti zbog 53 milijuna eura, odnosno 402 milijuna kuna, teške tužbe Erste i UniCredit banke koje tvrde da im je Grad dao jamstvo da će im krediti biti vraćeni. Naime, arbitraža bi otpala jer novčarske institucije više ne bi imale nikakva potraživanja", kazao je odvjetnik Tomislav Krka, koji je član Odbora vjerovnika "Sportskog grada TPN".

Image
SPLITU PRIJETI BANKROT! /

Baldasaru stigla tužba teška 53 milijuna eura

Image
SPLITU PRIJETI BANKROT! /

Baldasaru stigla tužba teška 53 milijuna eura

Multifunkcionalna dvorana

Krka je kazao kako se iznajmljivanjem dvorane za sajmove, koncerte i druga događanja "ne mogu pokriti golemi troškovi održavanja i osiguranja" te da "kao Odbor vjerovnika" moraju donijeti odluku o prestanku djelovanja tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znači da Spaladium Arenu moramo zatvoriti. To je savršena multifunkcionalna dvorana u koju su stavljeni materijali prve kategorije, koja ima predsjedničku ložu…", rekao je Krka.

Da Trgovački sud ozbiljno razmatra zatvaranje Spaladium Arene, potvrđuje nalog da se izvještači kolika bi u tom slučaju nastala šteta na tehničkoj opremi, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo